TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) tarafından atık olarak ayrılan, kullanılmayan aydınlatma armatür başlıkları sokak hayvanları için mama kabına dönüştürülerek sokaklara bırakılıyor.

TREDAŞ’dan yapılan açıklamaya göre, "Enerjimiz Küçük Dostlarımız İçin Projesi" kapsamında kullanım dışı ve atık olarak ayrılan armatür başlıkları mama ve su koyulacak hale getiriliyor.

Mama ve su kapları TREDAŞ gönüllülerince içlerine su ve mama konularak kentte belirli noktalara bırakılıyor.

Kurumun depolarındaki hurda armatür başlıkları Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kullanılarak sokak hayvanlarına su ve mama kabına dönüştürülüyor.

TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili yaz sıcaklarında sokak hayvanları için faydalı olacağını düşündükleri için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Tamamen gönüllülük esasına göre çalışma yapıldığını ifade eden Bilgili şunları kaydetti:

"Sosyal sorumluluk projelerimizin saha çalışmalarını bu gönüllü arkadaşlarımız yürütüyor. Yaz sıcaklarında aç ve susuz kalan can dostlarımıza sevgimizi göstermek istedik. Hem şirketimize hurda maliyeti çok düşük olan armatür başlıkları sokak hayvanlarının beslenmesinde değerlendirilecek hem de bölgemizde sosyal anlamda katma değer sağlanacak. Sokaklarımızı aydınlatan, sonra kullanılmayan atıl durumda olan lambaları su ve mama kabına dönüştürdük."


Kaynak: aa