BURSA (AA) - MHP Bursa İl Başkanı Muhammed Cihangir Kalkancı, "27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mesajında, merhum Mithat Cemal Kuntay'ın bir şiirine atıfta bulunan Kalkancı, şairin "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." dizeleriyle vatanın ne olduğunu veciz ve vecd dolu bir ruhla seneler öncesinden ifade ettiğini belirtti.

Toprağı vatan yapan şehit kanının, bir fikri kutsal dava haline getirdiğini vurgulayan Kalkancı, şunları kaydetti:

"Vatana kara sevdalı yürekler, millete çıkarsız bir şekilde adanmış ruhlar; fedakarlığın elçileri ve gönüllü taliplileri olarak her türlü yabancı ve yıkıcı eğilime karşı çıkmışlardır. Bugün Türk milletinin birliğine, ebedi varlığına tam bir imanla bağlı olan bütün ülkü neferlerinin abideleşmiş anılarını hürmetle hatırlıyoruz. Şehitlerimiz davamızın namus ve ahlak simgeleri, onur ve şeref payeleridir. Karanlık bir dönemin aydınlık ve bereketli hilal yüzleridir.

Bu vesileyle, millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve Gün Sazak Bey'i bir kez daha minnet ve şükran hislerimizle anıyor, Cenab-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyoruz."

Kaynak: aa