BİLECİK (AA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Kaliteli Girişimci Güçlü Rekabet Projesi kapsamında finanse edilen "Lefke Han Sanat Atölyeleri ve Kadın Girişimcilik Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bilecik halkının çalışkan ve üretken olduğunu ifade etti.

Bilecik halkının kente bir şeyler katma çabası içinde olduğunun altını çizen Kızılkaya, "Bilecik ve ilçelerinde sürekli gelişimi ve değişimi izliyoruz ve bunun içinde olmaktan bir vali olarak çok büyük mutluluk duyuyorum. Osmaneli'nde bir projenin gelişimini ve geldiği noktayı görmek gerçekten mutluluk verici. İlçemizin, kırsal turizm anlamında geldiği nokta gurur verici. Her geçen gün güzel hizmetlere imza atıldığını görmek beni mutlu ediyor." dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise Osmaneli'nin geçmiş ile geleceğin birleştiği şirin bir ilçe olduğunu belirterek, tarihi değerlere sahip çıkılması için zirveye doğru taşındığını kaydetti.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de BEBKA ve kamu kurumlarıyla birlikte ortak hareketle projeleri yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, merkezin hem Bilecik hem de Osmaneli turizmine hizmet verme anlamında önemli olduğunu dile getirdi.

Girişimcilik ödülünü almaya hak kazanan girişimcilere plaketlerinin verilmesinin ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi.

Kızılkaya daha sonra Belediye Başkanı Şahin, kadın girişimciler ve usta öğreticilerden bilgi aldı.

Açılışa Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa