BİLECİK (AA) - Bilecik'in Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Pazaryeri Hükümet Konağı önünde yapılan törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara Belediye Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Nabi Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Mesleğe yeni başlayan Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Tuğba Oruç'un meslek yemininden sonra Nabi Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Ayşen Ateş tarafından flüt dinletisi sunuldu.

Öğrencilerin halk oyunu gösterisinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Soydan, Belediye Meclisi üyeleri, emekli ve çalışan öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

- Osmaneli

Osmaneli'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Döş ve beraberindeki öğretmenler, Kaymakam Yüksel Ünal'ı makamında ziyaret etti.

Daha sonra ilçedeki bir düğün salonunda devam eden kutlama programında Kaymakam Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin günün anlamına binaen konuşmalar yaptı.

Program, şehit öğretmenler anısına video gösteriminin yapılmasının ardından ödül töreni ile sona erdi.

Kaynak: aa