BİLECİK (AA) - Bilecik’in Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme ekipleri, 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganı ile yayalara ve sürücülere yönelik uygulama yaptı.

Çarşı Meydanı'nda Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, emniyet ve jandarma ekiplerinin katıldığı uygulamada, vatandaşlara bilgiler verilip broşür dağıtıldı.

Polis ekiplerince araçlar durdurularak yayaların yolun karşısına güvenli geçişleri sağlandı. Emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, sürücülere, yaya geçitlerinde vatandaşlara yol vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Araçlarda bulunan çocuklara ise kırmızı düdük hediye edildi.

Kaymakam Ferhat Altay, uygulamayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Pazaryeri ilçemizde trafik kurallarına uyulması yönünde sürücü ve yayalarımızı uyarıcı bir etkinlik gerçekleştirdik. Sürücü ve yayalara yaya geçitlerinde can güvenlikleri için kurallara uymalarını tavsiye ettik. Denetimlerimizi gerçekleştirdik, bundan sonra da denetimler devam edecek. İnşallah sağlıklı günlerde yaşamaları için Kaymakamlık ve güvenlik güçlerimiz ile tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz."

Kaynak: aa