SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde çalışmaları 24 saat esasına göre sürdüreceklerini bildirdi.

Yüce, bugün saat 19.00'da başlayacak ve 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek tam kapanma öncesinde bürokratlarıyla bir araya geldi.

Sosyal Gelişim Merkezi'nde (SGM) düzenlenen toplantıda konuşan Yüce, 24 saat esaslı çalışmanın gerekliliğine işaret ederek, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bu süreçte seferber olunacağını vurguladı.

Salgından kurtulmak için ülke olarak hep birlikte pek çok fedakarlıkta bulunduklarını aktaran Yüce, "Tüm sevdiklerimize ve sağlığımıza kavuşabilmek için mübarek ramazanın bir kısmını ve Ramazan Bayramı'nı evlerimizde geçireceğiz. Tam kapanma sürecinde belediye olarak hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yüce, belediye ekiplerinin 24 saat görev başında olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tam kapanmanın başlamasıyla yaşanabilecek talep yoğunluğu ve aksaklıkların giderilmesi adına 30 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde Su ve Kanalizasyon İdaresi, itfaiye, zabıta, mezarlıklar ve defin işleri, ulaşım ve yol bakım ekiplerimiz çalışmalarına mevcut şekliyle devam edecek. Büro ve ofis çalışanlarımız da hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edecektir. Daire başkanlıklarımız uygun ve ihtiyaç gördüğü personelleriyle görev başında yer alacaktır."

Tam kapanmanın ikinci safhası 8-16 Mayıs'ta 9 günlük bayram tatilinde ise çalışmaların resmi tatil çalışma sistemine uygun gerçekleştirileceğini belirten Yüce, bunca fedakarlığın amacına ulaşabilmesi ve salgından bir an evvel kurtulabilmek için tedbirlere uyulması çağrısında bulundu.

Kaynak: aa