SAKARYA (AA) - Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

SGB'den yapılan yazılı açıklamada, Sakarya basınının, 15 Temmuz 2016'da Türk basını ve aziz milletle omuz omuza mücadele ettiği belirtildi.

Darbe girişimlerinin, kişi hak ve özgürlükleriyle basın özgürlüğüne son veren, demokrasi ve gelecek adına endişe verici bir durum olduğu vurgulanan açıklamada, demokrasiye vurulmak istenen darbeyi milletin sokaklara dökülerek önlediği anımsatıldı.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, gazilere geçmiş olsun dileğinde bulunulan mesajda, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Sakarya Gazeteciler Birliği olarak demokrasimizin ve özgür basının savunucusu olmaya her daim devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz." ifadesi kullanıldı.

- "Hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar"

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur da darbe girişiminin yaşandığı gece Sakarya halkının demokrasiye ve devletine olan bağlığını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Yerel basının başta Sakarya olmak üzere tüm Anadolu'da hain darbenin karşısında durmayı bildiğini, örnek tutumla demokrasi mücadelesine katkı sunduğuna işaret eden Matur, şunları kaydetti:

"Dış güçlerin yerli işbirlikçileri tarafından gerçekleştirilen ve SGC tarafından da ilk saatlerinde kınanan hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Şu hiçbir zaman unutulmasın: O karanlık geceyi Türk milletine yaşatan dış güçler ve hain FETÖ, ihanetlerinin bedelini nasıl ödediyse, bundan sonra da Türk demokrasisine kastedenler, hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar ve hak ettikleri bedeli fazlasıyla ödeyeceklerdir."

Kaynak: aa