SAKARYA (AA) - Sakarya'da siyasi parti temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Cumhuriyetin ilanının şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmanın her yurttaşın asli görevi olduğunu ifade eden Tever, şunları kaydetti:

"Milletimizin her ferdinin bu görevi yerine getirerek, Cumhuriyetimizin ebediyen yaşayacağına olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında canlarını hiçe saymış şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

- İYİ Parti

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hediyesi olan Cumhuriyetin 98'inci yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın coşkusu içerisinde olduklarını bildirdi.

Cumhuriyetin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olduğunu vurgulayan Kılıçaslan, "Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum." ifadesini kullandı.

- Bağımsız Türkiye Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Mehmet Sağlam, 98 yıl önce büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetin bayramının kutlandığı bugün de, devlet ve millet olarak içte ve dışta yaşanan gelişmeleri bu gerçekler perspektifinden okumak ve idrak etmenin, varlık ve gelecek adına şart olduğunu belirtti.

Milli mücadele döneminde milletçe ortaya konulan birlik ve beraberlik ruhunun, bugün de milletçe ortaya konulması gerektiğini aktaran Sağlam, "Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü tekrar kutlu olsun. Bu umut ve azimle yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, huzur ve esenlik dilerim." açıklamasında bulundu.

- Saadet Partisi

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Zengin de mesajında şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin bir diğer manası ise aziz milletimizin bir ve beraber olması demektir. Nitekim Cumhuriyetin ilan edildiği şartlar ve tarihi atmosfer açısından bakıldığında, hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın bütün milletimizin bir araya geldiği açık şekilde görülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin isimsiz nice kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

- Gelecek Partisi

Gelecek Partisi İl Başkanı Fatih Sevindik, milli bayramların da aynı dini bayramlarda olduğu gibi birlik ve beraberliğe vesile olan özel ve önemli günler olduklarını vurguladı.

Sevindik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"98 yıl önce büyük özveri, umut ve heyecanla kurulan Cumhuriyetimizi, şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emaneti olarak bizden önceki nesillerden devraldık. Aziz milletimizin bu kutsal emanetini daha da yücelterek, daha da büyüterek, standartlarını daha da yükselterek bizden sonraki nesillere iftihar edeceğimiz bir miras devretmenin gayreti ve sorumluluğu içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: aa