TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, mesajında, basının, çağdaş dünyanın en temel haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin önemli bir aracı olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatıp, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşmasına ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılar sağladığını ifade eden Yıldırım, basının milletin ortak sesi olduğunu vurguladı.

Vali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı’nda ve sonraki günlerde milletimizin yaşadığı zor süreçlerde, toplumumuzu aydınlatıcı ve yol gösterici bir rol üstlenen Türk Basını, son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde, vatandaşlarımızı anında ve doğru bir şekilde bilgilendirerek milli irade ve demokrasiden yana kesin tutum sergilemiştir. İnanıyorum ki basınımız, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirecektir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde anlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


Kaynak: aa