EDİRNE (AA) - Trakya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında törenler düzenlendi.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, anıta çelenk sundu.

Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Kırklareli

Kırklareli'nde, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Osman Bilgin, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 55 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, protokol üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Törende, Vali Bilgin, Tugay Komutanı Savran ve Belediye Başkanı Kesimoğlu anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

- Tekirdağ

Tekirdağ'da tarihi Valilik binası önünde düzenlenen törende, Vali Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Vali Yıldırım, Şeref Defteri'ni imzaladı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nı Türk milleti olarak büyük bir heyecanla kutladıklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Zamanın sömürgeci güçlerine karşı sizlerin önderliğinde her ferdi ile kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, bağımsızlık iradesini ve Anadolu'nun Türk vatanı olduğunu tüm dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini Cumhuriyet'le taçlandırmıştır. Bizlere bıraktığınız en büyük miras olan Cumhuriyet'in her şart altında korunması ve yaşatılması hepimizin ortak ve vazgeçilmez gayesidir. Cumhuriyet'imizi yüceltmek konusundaki kararlılığımız her geçen gün artarak devam etmektedir."

Törene CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa