İSTANBUL (AA) - TRT ortak yapımı "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey", "Bandırma Füze Kulübü" ve "Tay" filmleri sinema salonlarında binlerce izleyici tarafından ilgiyle izleniyor.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, TRT Çocuk'un mucit kahramanı Aslan'ın animasyon türündeki ikinci sinema filmi "Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey" vizyondaki ilk haftasında gişede liderliği yakaladı.

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan ve 21 Ekim'de seyirciyle buluşan yapım, ilk haftasında 158 bin 539 seyirciyle açılış yaparak vizyonda en çok izlenen film oldu.

- Bandırma Füze Kulübü gişede üçüncü oldu

Türkiye'nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı "Bandırma Füze Kulübü" filmi de 21 Ekim'de vizyona girdi.

Yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu edinen film, gişedeki ilk haftasında izleyicinin yoğun beğenisiyle karşılaşarak üçüncü oldu.

Hz. Muhammed'in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicreti konu edinen animasyon filmi, TRT ortak yapımı "TAY" da beşinci haftasında seyircilerin beğenisini kazanmaya devam etti.

Annesini arayan safkan bir tay olan Riyah'ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile Medine'ye doğru çıktığı yolculuğun hikayesinin anlatıldığı TRT ortak yapımı film, vizyona girdiği günden bu yana 453 bin 717 kişi tarafından izlendi.


Kaynak: aa