BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali, 2-5 Haziran'da düzenlenecek.

Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA) yapılan açıklamada, kentin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında yer aldığı ve gastronomi turizminde öne çıkan rotalardan biri olmaya aday olduğu belirtildi.

Açıklamada festivale gelecek katılımcıları hem lezzet hem de eğlence dolu anların beklediği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde 2-5 Haziran tarihlerinde Avlu'da Uluslararası Kahvaltı Festivali yapılacak. Tamamen doğal ve yöresel lezzetlerden oluşan ve zengin seçenekler barındıran Balıkesir kahvaltısı, Uluslararası Kahvaltı Festivali ile Türkiye ve dünyaya açılıyor.

Peynir, zeytin, ekşi mayalı köy ekmeği, kaymak, tereyağı, bal gibi şehre özgü 30’dan fazla lezzetin görücüye çıkacağı Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali, katılımcılarını lezzet ve eğlence dolu bir yolculuğa çıkaracak."



Kaynak: aa