BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya ve AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Valilikten yapılan açıklamada Kızılkaya, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olan tüm öğretmenlerin gününü içtenlikle kutladığını belirtti.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenliğin geldiğini kaydeden Kızılkaya, "Emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir." ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin, heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakarlık göstererek sürdürdükleri bu değerli uğraşın bilgi toplumundaki yeri ve önemi büyük olduklarını aktaran Kızılkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize huzurlu bir yaşam diliyorum."

Milletvekili Selim Yağcı ise insan yetiştirme adına ömürlerini vakfeden öğretmenlerin, medeniyet kurma ve kültür inşa etme adına, Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacak olan gelecek nesilleri eğitme adına üstlendikleri misyonu saygı ile selamladıklarını bildirdi.

Şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerin, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarını en içten duygularla tebrik ettiğini belirten Yağcı, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Gülen her bir çocuğumuzun tebessümünde tarifi imkansız mutluluk ve gurur duyuyoruz."

Kaynak: aa