KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gölcük ve Kandıra ilçelerinde, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri başladı.

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğindeki şenliğin açılış töreni Gölcük Anıtpark'ta gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam Cengiz Karabulut, yaşam boyu örenme konusunda Kocaeli'de örnek ilçe olduklarını belirtti.

Halk Eğitim Merkezi'nde 23 bin kişinin hayat boyu öğrenme kursuna katıldığını aktaran Karabulut, "KOMEK ile birlikte düşündüğümüzde bu rakam 30 bini buluyor. İlçemizde ise 32 bin öğrencimiz var. Bizi sevindiren ise bu eğitimi alanların önemli kısmını kadınların oluşturması. Eğitim alan kursiyerlerimiz yıl sonunda donanımlı hale geliyorlar." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, öğrenmenin yaşının olmadığını vurgulayarak, "Hayat boyu öğrenme kursunda meslek ve sanat ediniyorlar. Gölcük bu konuda gerçekten kendi farkını göstermiş durumda." şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmettin Türkmen de hayat boyu öğrenmenin evde, okulda ve iş yerlerinde iletişim araçlarıyla bireyin her alanda gelişmesini sağladığına değindi.

Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu, Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği eğitmenleri türküleri seslendirdi. Okuma yazma öğrenenlere ilçe protokolü tarafından katılım belgelerinin takdim edildiği şenlikte açılan stantlarda, kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetli katıldı.

- Kandıra

Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "Her zaman, her yerde, herkes için eğitim" sloganıyla etkinlikler başlatıldı.

Kandıra Belediyesi Şehr-i Teras Kafe'deki etkinlikte, Halk Eğitim Merkezi ve çok sayıda okuldan öğrenci ve öğretmenlerin el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünler sergilendi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Açılışa, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kızmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa