(AA) - AK Parti Bilecik İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Kadına şiddetin son bulmasına yönelik mesajların yer aldığı dövizler taşıyan grup adına açıklamada, Sosyal Politikalar Birim Başkanı Burcu Akkoyun tarafından yapıldı.

Akkoyun, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada bir sorun olduğunu söyledi.

AK Parti'nin iktidara gelmesinden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attığını hatırlatan Akkoyun, şöyle devam etti:

"2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz Seçim Beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. 2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'nda yaptığımız değişiklik ile 'töre nedeniyle' ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni Kanun, İş Kanunu'nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM'leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekun mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor."

Tek bir kadına yönelik şiddete dahi tahammüllerinin olmadığını dile getiren Akkoyun, "Sadece ev içi değil, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin kadınlara ve çocuklara yaptığı her türlü şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Var olan çözüm önerilerimize yenilerini ekleyerek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Toplumumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline inildiğinde, çözümün topyekûn mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: aa