(İGFA) - 'Spor Şehri Gaziantep' için şehrin spor altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde Gaziantep’in dört bir yanında mahalle tipi spor salonu ve yüzme havuzları yapan Büyükşehir Belediyesi, 9 spor salonunun daha açılışını yaptı. Fıstıklık Spor Salonu’nda düzenlenen toplu açılışa Gaziantep’in fahri hemşerisi Bakan Muharrem Kasapoğlu katıldı.

Açılışla birlikte Dumlupınar, Ertuğrul Gazi Spor, Yeşilevler, Karaca Ahmet, Beykent, Kuzeyşehir, Kurbanbaba, İncilikaya, Fıstıklık Spor Salonları Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı eğitmenlerce eğitimlerine başladı. Tesislerde çok amaçlı kapalı spor salonunun yanı sıra, fitness salonu, antrenman alanları bulunuyor.

Bakan Muharrem Kasapoğlu, yapılan açılışlarla Gaziantep’in gençleri ve sporcuları için hayırlı bir gün olduğunu söyledi. Gaziantep’in gençlerinin, sporcularının ve değerli halkının her daim yanındayız yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Kasapoğlu, "Gaziantep spor ile birlikte ayrıca madalyaların, kupaların, yıldızların, şampiyonların şehri. Bu yüzden başarılarla, farklı branşlarda, Gazi şehri, ilçelerini, ülkemizi ve ay yıldızlı bayrağımızı en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Son yıllarda en verimli gelişmeleri, projelerimizi sizlerle, gençlerle açmak nasip oldu. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ dedik Türkiye’nin en büyük yüzme tesisini, şehrin dört bir yanında yüzme havuzları açtık ve şimdi açtığımız salonların her biri ne kadar kullanışlı olduğuna şahit oluyoruz. Bu iş birliğinin tüm Türkiye’ye örnek olması lazım. Bu güzel tabloda emeği olan valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, teşkilatımıza, ilçe belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyor tebrik ediyorum" dedi. 

Milletvekili Derya Bakbak, Bakan Kasapoğlu’na spor yatırımlarına verdiği destekler için teşekkür etti, geçmişte spor salonu yetersizliğine değinerek, gençlerin yaşadığı olumsuzlukları hatırlattı. Bakbak, tesislerin daha sağlıklı alanlar sağladığını iletti.

Kaynak: igf