İSTANBUL (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Silivri'de 453 yıllık Mimar Sinan Köprüsü ile Boğluca Deresi üzerindeki Kısa Köprü'nün açılış törenine katıldı. Sahip oldukları eşsiz mirasları korumanın öncelikli görevlerinden olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, "453 yıllık Mimar Sinan Köprüsü ile Boğluca Deresi üzerindeki Kısa Köprü’yü yeniden ayağa kaldırdık. Aslına uygun şekilde restore edip, dayanıklılığını artırdığımız köprülerimiz hayırlara vesile olsun" dedi.

KÖPRÜNÜN YAPIM ÇALIŞMALARI

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nde yapılan çalışmaların detaylarını anlatan Bakan Karaismailoğlu, "Özgün olmayan köprü döşeme taşları sökülerek beton katman kaldırıldı. Dere kumlarıyla görünmez hale gelen kemerler ortaya çıkarıldı. Tüm cephesi temizlendi. Toprak altındaki köprü uç girişleri açığa çıkarılarak, koruma amaçlı geçici çatı yapıldı. Ayrıca köprünün cephe ve ayaklarındaki imitasyon çimento söküldü. Deprem güçlendirmesi yapıldı ve yağmur suyu hatları onarıldı" diye konuştu.

Öte yandan konuşmasında Kanal İstanbul'un uluslararası ölçekte bir ulaşım projesi olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile ulaşım sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını araladıklarını kaydederek, Halkalı Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Kanal İstanbul kapsamındaki Halkalı Ispartakule kesiminin yapımına da başlayacaklarını açıkladı.

https://www.youtube.com/watch?v=KUqe2NvWiwM

Kaynak: igf