BURSA (İGFA)-  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bangladeş Kurtuluş Savaşı İşleri Bakanı A.K. M. Mozammle Huq tarafından ziyaret edildi. Ziyaret sırasında Bursa'ya Osmangazi Belediyesi tarafında kazandırılan en değerli çalışmalardan biri olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ziyaret edildi.

Bugüne kadar birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Fetih Müzesi'nde Başkan Dündar, Bakan Huq ve heyetine Osmanlı'nın kuruluşunu anlatan müze hakkında sunum yaptı.Anmara Büyükelçisi Mosud Manna'nında katıldığı gezide konuşan Bangladeş Bakan Huq,       “Öncelikle çok etkilendim, inanın şu anda duygularımı ifade etmek için doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum. Gerçekten müthiş, son derece etkileyici bir panoramik müze. Sayın başkanımızla konuşurken, kendileri bugüne kadar 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da kullanıldığını öğrendiğim müzeyi, eminim ki, pandemi kısıtlamalarının sona ermesi ile birlikte çok daha fazla insan ziyaret edecektir. Burayla ilgili şunu mutlaka ifade etmem gerekir, çok etkileyici bir eser olmuş. Ben, sayın başkanı ülkesine böyle bir eser kazandırdığı için tebrik ediyorum” dedi. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretin anısına Bangladeş Kurtuluş Savaşı İşleri Bakanı A.K.M Mozammel Huq ve Büyükelçi Mosud Mannan’a, Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’ye ait olan miğferin bir replikasını hediye etti.

Kaynak: igf