Bursa'da liseli gençler 150 öğrencinin katılımıyla Model Birleşmiş Milletler Konferansı yaptı.BURSA (İGFA) - Bursa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, il genelindeki 150 öğrencinin katılımı ile düzenlenen Bursa Atatürk Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı yaptı.

Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonu olan konferansta, liseli gençler konferansta 3 gün boyunca dünya sorunlarını tartışarak, bilgi alışverişinde bulunduklarını, sorgulayarak çözüm önerileri üretip yasa tasarıları hazırlayıp komiteler içerisinde oylayacaklarını kayddetti.

BAALMUN&BMM’22 Konferansı Ekibi Genel Koordinatörü, lise öğrencisi Metin Yılmaz, konferansın amacının liseli katılımcılar ile dünya sorunları hakkında akademik tartışmalar yapmak, aynı zamanda katılımcıların birbiri ile etkileşimleriyle toplum içinde konuşma ve yazma becerilerini keşfetmelerini sağlamak olduğunu kaydederek, "Biz liseli gençler komiteler de ülkemizi ve dünyamızı ilgilendiren çeşitli konularda tartışmalar yapıp, fikirler ortaya koyacağız. Geleceğin liderleri olacak biz gençlerin fikir ve önerilerinde oluşan bir sonuç bildirgesini de konferans sonunda sunacağız" dedi.

3 gün süren konferansta ayrıca mülteci sorunundan, Rusya-Ukrayna Savaşına kadar birçok konu komitelerde tartışıldı. Katılımcılara sertifikanın yanı sıra komite başkanları tarafından belirlenecek olan en iyi delegeye ise başarı belgeleri verildi.

Kaynak: igf