Eğitim sisteminin teknoloji ile birlikte sil baştan şekillendiği bir dönemde öğrenciler oyun oynayarak kendilerini geliştiriyor ve pandemi sürecinin olumsuz etkilerinden kurtuluyor. Bursa'nın Osmangazi ilçesinde eğitim veren Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu öğrencileri de "Benimle Oyun Oynar mısın?" eğitim modeli ile başarılarına yenilerini ekliyor.

BURSA (İGFA) - Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Öğrencileri pandemi sonrası normalleşme sürecinde oyun oynayarak öğrenim hayatlarını sürdürüyorlar. “Benimle Oyun Oynar Mısın?” “Will you play with me? “ isimli e twinning projesi; 7 farklı ülkeden 22 öğretmenin ortaklığında yürütülüyor.

Anne, Baba ve Çocuğun hep birlikte senktronize şekilde etkin eğitime katılımını sağlamak, çocukların bedensel başta olmak üzere zihinsel ve duygusal gelişimini güçlendirmek, çocukların iyi davranışlar kazanmasını sağlamak, çocukların sevgiye dayalı duygu ve davranışlarını geliştirmek; sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma ve tüm faydaları değerleri önemseyen çocuklar yetiştirmek, çocukların oyun kuralları başta olmak üzere yaşama dair tüm kurallara uymasını sağlamak amacıyla yürütülen proje, çocuklar tarafındanda ilgi görüyor.

Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Müdürü Metin Akdağ; "pandemi süreci ile odalarına sıkışmış, telefon, tablet, bilgisayar, televizyon başında kalmış, kuralları ve toplu yaşamayı unutmaya doğru giden öğrencilerimizi yürütülen proje ile normalleştirerek onlara eğitim ve öğretim adına daha hızlı katma değer kazandırmayı amaçlıyoruz" diyerek projeye katılan öğrencilerinin ilgili ders saatinde hem heyecan hemde istek duygularının yüksek olduğunu belirtti.

Anne ve Babalar çocuklarını ihmal etmemeli

Hayatın her aşamasının herkes için çeşitli zorluklar ve yükümlülükler getirdiğini ifade eden Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokulu Müdürü Metin Akdağ; "projenin başarıya ulaşması için öğrenci ve öğretmenlerimiz kadar anne ve babalara da iş düşmektedir. Çocuklar; anne ve babalarından öğrendikleri oyunları sınıfta arkadaşlarına anlatıp oynatmaktadırlar. Böylece çocuklar kendilerini ifade etmeyi, öz güven kazanarak oyun liderliği yapmayı, kuralları kendileri koyup, bu kurallara uymayı öğreniyor. Eğer ebeveynler çocukları ile evlerinde ve dışarıda oyun oynayarak vakit geçirirlerse, onlara kendi bildikleri faydalı oyunları öğreterek yetiştirirlerse görecekler ki, hem aile içerisinde hemde çocukları ile aralarında daha güçlü bağlar kurulmuş olacaktır. Sağlıklı nesiller için dengeli beslenme, öz bakım ne kadar önemli ise oyun da bir o kadar önemlidir. Bu sebeple, öğrencilerimizin anne ve babalarından en büyük isteğimiz; işlerine ve günlük yaşamlarına verdiklerini değeri çocuklarına da versinler ve çocukları ile oyun oynasınlar" dedi. 

Kaynak: igf