Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Bağlarbaşı Sevgi Parkı’nın hizmete girmesi ile birlikte Belediye Başkanı Mustafa Dündar döneminde ilçeye 1 milyon 558 bin 641 metrekare alana sahip 364 park kazandırılmış oldu. Başkan Dündar, “Bir metre iş yapmayı 1 kilometre söz söylemeye değişmem" diyerek çevre mesajı verdi.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi ilçenin en büyük mahallerinden biri olan Bağlarbaşı’na çocuk oyun ve spor alanlarının da yer aldığı 634 bin 848 metrekare büyüklüğündeki Sevgi Parkı’nın açılışını yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın da katıldığı açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 13 yılda ilçeye 364 yeni park ile 634 bin 848 metrekare yeşil alan kazandırırken, 742 bin 943 metrekare alanı kamulaştırıp, 615 milyon 580 bin TL kaynak kullandıklarını söyledi.

Nüfusu 1 milyona yaklaşan büyük ailenin her ferdinin mutluluğu ve huzuru için bir yandan Türkiye’ye örnek gösterilen dev eserler kazandırırken, diğer yandan uzun yılların yükünü hafifleterek yaşam kalitesini artırdıklarını ifade eden Dündar, vatandaşların Sevgi Parkı’nda nefes alacağını söyledi.

Osmangazi'de 7’den 77’ye herkese sosyal alan oluşturmak amacıyla projeler hazırladıklarını belirten Dündar,  Bağlarbaşı Mahallesi’ne bugüne kadar birçok hizmet kazandırdıklarını kaydederek,  “Kamulaştırmalar sonucu ‘Bağlarbaşı Meydanı’nı bölgemize kazandırdık ve 2012 yılında hizmete açtık. Mahalleye nefes aldıran meydan, oyun ve dinlenme alanları ile hem çocuklar için hem de büyükler için yeni buluşma yeri oldu. Meydana yaptığımız hizmet binası da mahallenin önemli bir ihtiyacına cevap veriyor. 2015 yılında hizmete başlayan Bağlarbaşı Polis Merkezi de Bursa’ya ve Osmangazi’ye hizmet eden önemli bir yatırım oldu. 2016 yılında Bağlarbaşı Taksi Durağı’nı hizmete açtık. Şengül Camii’nin 300 metrekarelik alanında çevre düzenleme çalışmaları yaptık. Mahallemizde bulunan okullarımız, camilerimiz ve spor tesislerine de gerek çevre düzenleme gerekse tadilat ve yenileme gibi birçok çalışmayı hayata geçirdik” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, Osmangazi’de güzel bir parkı vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Türkiye’nin, Bursa’nın Osmangazi’nin imkanlarını bir araya getirerek hizmete dönüştüreceklerini belirten Ala, "Birlikte çalışmanın, pozitif dil kurmanın neticesinde, çalışmalarımızı içinde bulunduğumuz park gibi, şu an yaşadığımız bahar mevsimine dönüştüreceğiz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine bu güzel hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni parkımız Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç da, Bursa’nın, Osmangazi’nin her gün farklı bir hizmetle buluştuğunu ifade ederek, Bağlarbaşı Mahallesi’ne kazandırılan Sevgi Parkı’nın Bursa için hayırlı olmasını diledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Demir ise Yeşil Bursa’ya vurgu yaptı.

Kaynak: igf