ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘Bir Kitap, Bir Umut’ sloganıyla 31 Mayıs’ta Türkiye genelinde başlattığı Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası tamamlandı. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak, farkındalık oluşturmak ve topluma entegrasyonlarını sağlamak amacıyla düzenlenen kitap bağışı kampanyasına vatandaşlar ve yayınevleri yoğun ilgi gösterdi.

BAKAN GÜL: TÜM KİTAP DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kitap bağış kampanyasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kampanyaya destek verenlere teşekkür ederken, emeği geçenleri de kutladı. Bakan Gül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“‘Bir kitap, bir umut’ diyerek ceza infaz kurumu kütüphaneleri için düzenlediğimiz kampanyaya destek veren tüm kitap dostlarına, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu anlamlı kampanyada emeği geçen personelimizi, yargı mensuplarını kutluyorum.”

Adalet Bakanı Gül, ayrıca kampanyanın açılışında yaptığı değerlendirmede de, kitap okuma becerisi ve alışkanlığının iyi hal uygulamasında göz önüne alındığını, en iyi dostun kitaplar olduğunu belirterek, “Kitabın, kitapla buluşmanın insanın topluma, insanı kendisine yaklaştıracağına, barıştıracağına, toplumla bütünleştireceğine olan inancımızda bu kampanyayı çok önemli buluyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: igf