CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ilk tepki kendi partisinden geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez" ifadelerini kullandı. Bekaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun videosu ile birlikte "Türkiye'yi tehdit altına alan mülteciler(Suriyeliler ve diğerleri) ile ilgili Sayın Genel Başkan gibi düşündüğümü daha önce ifade etmiştim. Tekrarlıyorum" paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/MBekaroglu/status/1419714556067303429

Öte yandan Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik açıklamaları birçok kurum tarafından da tepkiyle karşılandı. Özcan’ın açıklamalarının Anayasa'nın eşitlik hükmüne ve Belediye Kanunu'na aykırı hareket ettiğine dikkat çeken kurumlar ortak açıklamalarında, ırkçı saldırı ve linçlerin yaşanmaması için bu tür açıklamalara hoşgörü gösterilmemesi gerektiğinin altı çizdi.

Hatırlanacağı gibi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Bu misafirlik çok uzadı. Gitsinler istiyoruz. Benim askerim Suriye'de şehit düşüyor. Burada jöleli adamlar milletin karısına kızına bakıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: igf