İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tamamı yerli ve milli olanaklarla üretilecek 50 yeni nesil Deniz Taksiden 8’ini suya indirdi.

Deniz Taksi projesinin, 2021 yılının Ocak ayında aldıkları kararla başladığını aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deniz taksilerin tümünün Haliç Tersanesi’nde üretilmesiniin çok değerli olduğunu kaydederek,  "Bu detayı, mutlaka ve mutlaka bütün İstanbullunun, bütün Türkiye'nin duyması lazım. Çünkü bu tersane, göreve geldiğimizde bomboş, terk edilmiş bir alandı. Buradaki ustalar, çalışanlar öyle kolay yetişen insanlar değil. Yani gerçekten işlerinin erbabı ve işini iyi yapan insanlar. Bu insanların geldiğimizde iş üretmedikleri için yüzlerindeki hüznü görmüş bir belediye başkanıyım. Bu manada buradaki ekibimiz en üst seviyede süreci ele aldı ve arkadaşlarımıza, o kabiliyetli arkadaşlarımıza tekrar üretebilme fırsatını onlara tanımış olduk. Sinem Hanım nezdinde, bütün o kocaman aileye teşekkürlerimi sunuyorum. Bir nevi, yerli ve milli bir ürünü de denize indirmenin keyfini yaşıyoruz” diye konuştu.

Deniz Taksi ağını büyütmek istediklerini vurgulayan İmamoğlu, farklı ruhsatlara sahip deniz araçlarını tek bir sistemde toplamayı amaçladıklarını bildirdi.  Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş da konuşmasında, Deniz Taksi sürecinde yaptıkları çalışmaları detaylarıyla anlattı. Çalışmalara, İmamoğlu’nun talimatıyla, Şehir Hatları’nın 170. kuruluş yıldönümünde başladıklarını aktaran Dedetaş, “1455’ten bu yana nice kadırga, kalyon, buharlı yolcu gemileri, arabalı vapur, hala seferde olan vapurlarımız gibi pek çok ilk üretimi gerçekleştirmiş olan Haliç Tersanemizde, bugün bir ilki daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün 8 adedini denize indirdiğimiz deniz taksilerimiz yıl sonunda 45, 2022 ilk çeyreğinde ise 50 sayısına ulaşacak” bilgilerini paylaştı.

Kaynak: igf