Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca gençlere yönelik düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Samsun'da başladı.SAMSUN (İGFA) - "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri"nin 7'nci ayağı Samsun'da yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Samsun'da organize edilen, bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşların yer aldığı Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne liseli ve üniversiteli gençler ilgi gösterdi.

Gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çeşitli kurumlar, ziyaretçileri bilgilendirmek ve çalışmalarını tanıtmak amacıyla stant açtı.

Ziyaretçiler, burs, hibe, fon ve kredi gibi maddi destekler, ihtiyaç duydukları staj programları, uluslararası alandaki proje destekleri konularında bilgilendirildi.

İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nin, hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri ile onlara hibe desteği sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirildiğini söyledi. Vali Dağlı, tüm üniversite öğrencilerinin ve Samsunluların mutlaka bu etkinliği ziyaret etmelerini istediklerini kaydetti.

Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Tanıtım Günleri, 29 Mayıs'ta da devam edecek.

Kaynak: igf