Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 2022 yılı Genel Atama çalışmaları çerçevesinde toplam 35 bin 874 personelin atama ve yer değiştirme işlemlerinin gerçekleştirildiğini duyurdu.ANKARA (İGFA) - Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 1'inci bölgeden 2'nci bölgeye 16 bin 957 personelin, 2'nci bölgeden 1'inci bölgeye 17 bin 24 personelin, 2'nci bölgeden 2'nci bölgeye bin 893 personelin atama işlemlerinin yapıldığını duyurdu.

Açıklamada Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki yeni düzenleme ile beraber illerin görev sürelerinin düşürülmesi sonucunda, birinci ve ikinci şark görevinde bulunan 7 bin 500 civarında personelin batı illerine dönmeye hak kazandığı kaydedilerek, aralarında batı illerine atanmak isteyenlerin atamalarının yapıldığı bildirildi.

Ayrıca ikinci şark görevini bitirmiş olan 7 bin 688 personelden, 4 bin 928 personelimiz eski çalıştıkları iller de dahil olmak üzere, büyük oranda ilk tercihlerine atamaları yapıldığı duyurulan açıklamada, "2 bin 760 personelin talepleri doğrultusunda ipkaları yapılmıştır. Yönetmelikte yapılan değişiklik çerçevesinde, çocukları 7. Sınıf, 11. Sınıf ve üniversitede son sınıfa geçecek olan 4 bin 89 personelimizin ipka talepleri kabul edilmiştir. Halen şark görevinde olan ancak yönetmelikte yapılan düzenleme ile şark görevinden muaf tutulan 268 şehit ve gazi yakınımız, tercihleri doğrultusunda istedikleri yerlere atanmışlardır. Ayrıca teşkilat mensuplarımızdan 50 yaş ve üzeri olan 6 bin 705 personelimizin ipkaları talepleri doğrultusunda kabul edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: igf