ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, MAS-ICNA Kongresine gönderdiği video mesajda İslam düşmanlığına vurgu yaptı. Erdoğan, Müslümanların dirliğe kavuşmasının ancak kendi aralarında birlik ve beraberlik ile mümkün olabileceğini söyledi.

 Erdoğan mesajında, "Gerek siyasi gerek günlük hayatta, gerekse ülkemiz, milletimiz ve ümmet için verdiğimiz mücadelede bu ilahi müjdeye şahitlik ettik" diyerek, "Sıkıntılarla, meşakkatlerle karşılaşsak da her defasında zorluğun ardından gelen bir rahatlığa mazhar olduk" dedi.

Erdoğan, salgınla birlikte yükselen İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı, kültürel ırkçılık gibi akımlara karşı dayanışmamızı daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür. Cihanşumül kardeşliğimizin etnik ve kültürel farklılıklarımız sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, meşrebe mensup olursa olsun, tüm Müslümanlar kardeştir" ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=PZ6Sz8S3NIo

Kaynak: igf