İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “30 Kreş Toplu Temel Atma Töreni”; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.İSTANBUL (İGFA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB’nin “30 Kreş Toplu Temel Atma Töreni”nde konuştu. Kılıçdaroğlu, “İBB Başkanımız hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir tek kreşi bile yokmuş. 16 milyonluk bir kenti yönetiyorsunuz, bir kreşin bile yok. Ama hedef koydu Sayın Başkanımız; kreş sayısını 150’ye çıkaracak” derken; Akşener, “İyi ki biz, 31 Mart'ta Millet İttifakı'nı canlandırmışız, iki parti olarak belediye seçimlerine girmişiz. İyi ki ilçe ve büyükşehir il belediyelerini kazanma imkanı bulmuşuz. İyi ki onlar eliyle bazı acıların hizmet yoluyla son bulmasına vesile olmuşuz” ifadelerini kullandı.

"Şehrin çocuklarının eşit olması, yönetimimizin en kıymetli şiarı" sözleriyle konuşmasına başlayan İmamoğlu, “Yani bu şehrin hangi semtinde yaşıyorsa yaşasın, bu kentin nimetlerinden eşit seviyede faydalanmaları, bizim en büyük arzumuz. Zira bir hanede eğer çocukları eşitlenen bir şehir var etmişseniz, o şehir, adil bir şehir olur” diye konuştu. İstanbul’a 150 Yuvamız İstanbul kreşi kazandırma hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan İmamoğlu, şu ana kadar 32 kreşi hizmete açtıkları bilgisini paylaştı.

Söz konusu kreşlerde 2884 çocuğun eğitim gördüğünü söyleyen İmamoğlu, temeli atılan 30 kreşi de Eylül 2022’deki eğitim-öğretim yılana kadar hazır edeceklerini vurguladı. Kreşlerin yapımına katkı sağlayan bağışçıları da unutmayan İmamoğlu, “Kreş yatırımımıza, 2022 yılı içerisinde devam edeceğiz. Çok daha fazla çocuğumuza ulaşacağız. Bu, bir yönetimin, güzel bir eğitimle, en az 75-80 bin çocuğun hayatına dokunması anlamına geliyor. Ve o çocukların oluşturacağı bir yaşam, asla ve asla yıkılmayan bir yaşam olur” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: igf