İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne’nin İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlara vuran dolu zararları bir an önce tespit edilerek bölge “afet bölgesi” ilan edilerek çiftçinin zarar ziyanı karşılanmalıdır” dedi.
EDİRNE(İGFA)-  Edirne’de önceki gün yağan dolu ile İpsala, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlarda dolu yağışı nedeniyle zarar meydana geldi.

Çiftçinin ürününü etkileyen doluyla ilgili konuşan  İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Zor durumda olan Trakya çiftçisini bu kez de dolu vurdu. 12 Ekim 2021 günü sabaha karşı düşen şiddetli dolu yağışı Edirne’de çeltik üreticisinin canını yaktı. Bölgemizde daha önce yapmış olduğumuz çalışmalardan almış olduğumuz bilgilere istinaden başak halinde topraktayken yine dolu düşmüştü. Doludan oluşan mantar hastalığı nedeniyle verimin düşük olacağı çiftçimiz bizlere bildirmişti. İktidar bu olayı “Oldubittiye getirilerek” açıklanan çeltik fiyatlarında bunları görmemezlikten gelmiştir. Her zamanki gibi bedeli üreticinin sırtına kalmıştır. Bu mağduriyeti yaşayan çiftçilerimize bugün bir yenisi daha eklenmiş oldu” dedi.

Kaynak: igf