İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan 3 tesisin açılışı ve toplu ulaşım filosuna dahil edilen 364 otobüsün hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törenlere katılmak üzere kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Ödemiş ilçesi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in çöpün kaynak olarak ekonomiye kazandırılması politikası doğrultusunda katı atıkları elektrik ve gübreye dönüştürmek üzere kurulan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Tesisin sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye hizmet edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bereketli topraklarımızla övünmek yetmiyor, gereğini de yapmak gerekiyor. Evet, Tunç Başkanımız gereğini yaptı ve bu tesisi hizmete sundu” dedi.

Küçük Menderes Havzası'nda yer alan Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ilçelerine hizmet verecek, 350 milyon liralık yatırımın açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, bu tesiste herkesin kapısının önüne koyduğu çöplerin sanayide hammaddeye, tarımda gübreye ve elektriğe dönüşeceğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Ödemiş Belediye Başkanımız el ele verdiler, böyle bir tesisi İzmir’e kazandırdılar. Aslında bu tesis bütün Türkiye’ye hizmet ediyor. Bu tesisin değerini hepimizin bilmesi gerekiyor” dedi.

ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ

Son dönemde kamuoyuna yansıyan rüşvet, pazarlanan ihalelerle ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:“AK Parti milletvekillerinin yüzüne bakarak da söyledim. Bu kadar işsiz varken 5 yerden maaş alıyorsunuz. Bunu hak ediyor musunuz? Adam evine ekmek götüremiyor, siz bu düzeni nasıl savunursunuz? Bunu defalarca söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım ama en büyük desteğim sizlersiniz. Yerel seçimlerde ne dedik? ‘Mart’ın sonu bahar’ dedik. Şimdi ampul patlayacak ve ülkeye güneş doğacak, her şey aydınlık olacak. Bu ülkede siyaset de ahlaklı olacak. Bütün bunların altyapısını oluşturuyorum. Her şeyin yeri zamanı gelince hukuk içinde hesabını soracağım. 128 milyar dolar fakir fukarının alın teri birilerine peşkeş çekiliyorsa ben bunu soracağım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Bütün bu çabaları millet ittifakı ile birlikte yapacağız, beraber olacağız ve bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Kimse tweet attım diye hapse girmeyecek. Çiftçi üretecek kazanacak, sanayici üretecek kazanacak. Türkiye üretecek işsizlik son bulacak. Benim size sözüm sözdür. Bu sözlerimin hepsini yerine getireceğim. Siz yeter ki destek verin. Güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Destek verin bölgesinde ve dünyada saygın olan bir devlet inşa edeceğiz. Destek verin hiçbir egemen gücün başkanı bir numaralı koltukta oturan kişi yani Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, bakanını mal varlığı dolayısıyla tehdit edemeyecek. Ahlaklı siyaset, düzgün siyaset. Herkesin çalıştığı, alın terinin kazandığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir için geliştirdikleri geri dönüşüm vizyonunun önemli parçalarından biri olan Ödemiş Entegre Katı Atık Tesisi’nin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Soyer, İzmir’in doğası ile uyumlu yaşam stratejisinin ana başlıklarından birinin döngüsel ekonomiyle ilgili çalışmalar olduğunu aktardı.

Kaynak: igf