Özden DEMİRCİ (KOCAELİ 7.GÜN HABER)Mobibisikletler, sanayi kenti Gebze’de üretilerek hem ihracatı yapılıyor hem de tüm Türkiye’ye pazarlanıyor. Hedef Avrupa ve dünya pazarları. Üretim ve pazarlamasının yapıldığı sanayi kenti Gebze Sultanorhan mahallesindeki imalathaneden üretimi yapılan Mobibisikletler bir marka olmaya devam ediyor.

Dağ bisikleti eski milli sporcusu Turan Balcı ve ortağı Uğur Şahin’in sahibi olduğu Mobibisiklet Ulaşım A.Ş tarafından tasarımı yapılarak üretilen Mobibisikletler trafiğin yoğun olduğu kentlere nefes aldıracak.

Sakarya’da 10 yıl Dağ Bisikleti sporu daha sonra bisiklet atölyesinde tamir bakım yapan, Türkiye 1’nciliği, 2’nciliğinin yanı sıra Uluslararası Kapadokya dağ kros yarışmasında Türkiye 3’ncüsü olan eski milli sporcu Turan Balcı, Mobibisikletler’e 1996 yılında Almanya'da bisiklet taksi resmen ilgisinin başladığını açıklarken, “Neden benim ülkemde üretilmediğini araştırdım. Almanya dışında üretici başka bir ülkede olmadığını gördüm ve çalışmalara başladım. 3 tekerlekli bisikleti Sakarya’da başladım ürettim” diye konuştu.

İş olanaklarını değerlendirdiğini aktaran Turan Balcı, “Gebze’nin bir sanayi kenti olmasını işim üzerinden değerlendirdim. 10 yıldır 3 ve 4 tekerlekli elektrikli pedal destekli ürün tasarımı ve AR-GE’si ve pazarlamasını yapıyorum. Trafiğin yoğunluğuna nefes aldıracak. Fransa’ya ihracatım oldu. Bazı işletmelere ürün desteği sundum. Sahil kentlerinde araç trafiğine kapalı alanlarda ulaşımın sağlanması için bu ürünü tasarlayarak belediye ve kamu kuruluşlarına veriyorum. İşletmemizde kiralama alanlarına üretim yapıyoruz. İşletmesini yaptığımız millet bahçeleri, kent ormanları ve sayfiye yerleri, otel ve özel işletmelere taşımacılıkta kolaylık sağlayan Mobibiisikletleri istihdamımızda bulunan 13 kişilik ekibimizle özel imalatla üretip teslim ediyoruz” dedi.

İşletmeci Turan Balcı ülke geneline satış ve pazarlamasının yanı sıra daha büyük pazarlarda olmak istediğini belirterek, “Hedefim 14 Aralık’ta yapılması planlanan fuara katılmak ve Avrupa’da çok ciddi pazarı olan bisikletleri ihraç etmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: igf