İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Dilovası Köseler Köyü mevkiinde bulunan çiftlikte kaçak olduğu ileri sürülen yapılarla ilgili açıklama yaptı.

Türkkan, “Kamu arazisi dedikleri yer kendi tapulu mülkümüzdür. Ama bunlar kamuyu arazisi ile değil, hazinesi ile yuttukları için herkesi kendileri gibi zannetmektedirler. ”dedi.

Lütfü Türkkan’an açıklaması şöyle:

21.06.2021 günü twitter üzerinden organize yürütüldüğü aşikar olan ve gündeme sokulan hakkımdaki hukuka aykırı iftiralar ve yalan haberlerle ilgili iş bu basın açıklamasının yapılması zorunluluğu doğmuştur.

1-Her şeyden önce burası kaçak yapılan bir yer değildir tapulu arazimiz üzerine kurulmuş bir çiftliktir ve tapuları da ektedir.

KÖY SINIRLARI İÇİNDE OLDUĞUNDAN RUHSATA TABİ DEĞİL

2- Bu yapılar köy sınırları içinde olduğu için ruhsata tabi değildir. Bu konuda uygulanması gereken 6360 Sayılı ON DÖRT İLDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE YİRMİ YEDİ İLÇE KURULMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ‘un Geçici 1. Maddesinin 14. Fıkrası uyarınca

(14) Bu Kanunla mahalleye dönüşen köylerde, bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre oluşturulan Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edilen, entegre tesis niteliğinde olmayan tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardaki işletmeler ile bu yerlerde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri, yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatifler işletme ruhsatı almış sayılır. Bu işletmelerin bulunduğu binalar ile konutlardan, bu Kanunun yayımlandığı tarihe kadar bitirilmiş olanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya belediye ya da üniversiteler tarafından fen ve sanat kuralları ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun yapıldığı tespit edilenler ruhsatlandırılmış sayılır. Ayrıca bu yapılar elektrik, su ve bunun gibi kamu hizmetlerinden yararlandırılır. Ancak; bu fıkranın öngördüğü uygulamaların özel kanun hükümlerine aykırı olması durumunda, özel kanun hükümleri geçerlidir. Bu açık kanun hükmüne rağmen Belediyeden ruhsat talebimiz olmuş fakat bu talebimiz de reddedilmiş ve bu konuda İdare Mahkemesinde davamız açılmıştır. Ruhsat talebine ilişkin başvuru evrakımız da ektedir.

3- Hakkımda yayılan bir diğer yalan ise bu çiftliğin TOKİ ve Orman arazisi üzerine inşa edilmiş olduğudur. Kaldı ki ekli tapulardan görüleceği üzere 29.980 bin m2’lik tapulu arazide 2700 m2 civarı bir kapalı alanın inşası için yeterli alanımızın var olduğu aşikardır ve başka arazilere taşma ihtiyacı duymayacağımız açıktır.

TAHLİYE SIRASINDA HAYVAN ERKEN DOĞUM YAPTI

4- Ayrıca tahliye için tarafımıza yeni bir süre verilmeden Cuma günü (18.06.2021) muhtara tebligat yapıp Pazartesi günü (21.06.2021) tahliye ve yıkım için çok sayıda belediye ekibi gelmiş, hayvanları ahırın dışına kontrolsüzce çıkarmışlardır. İçlerinde gebe olan hayvanlardan bir tanesi bu tahliye esnasında erken doğum yapmıştır. Bunlar yurt dışından dövizle satın alınmış hayvanlardır ve bu işletme ülke hayvancılığının geliştirilmesine katkı sağlayacak nitelikte bir işletmedir. Uygun ortam ve şartlar sağlanmadığı takdirde, bir gün sağılmadıkları yahut birkaç saat su verilmediği takdirde ölebilecek hassasiyettedirler. Yapılan bu uygulama her şeyden önce hayvan haklarına aykırıdır.

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

5- Her şey bir yana; bu hukuksuz işlem ile orada istihdam yaratan, vergi veren, Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan tarımsal üretim yapan bir işletmeyi yok ettiniz. Bunun kamudaki sorumluları hukuk önünde hesap vereceklerdir. Siyasi husumetleri ile bu işe tevessül edenlere de bir sözüm olsun. Pisliklerinizi, yolsuzluklarınızı, bu milletin kursağına nasıl çöktüğünüzü anlatmaya devam edeceğim.”

YIKIM SALI GÜNÜ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak olduğu belirtilen bazı yapıların yıkılması için Dilovası Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

A.A haberine göre, şirketin yürütmenin durdurulması için yaptığı başvurunun Kocaeli 2. İdare Mahkemesince reddedilmesinin ardından belediye ve jandarma ekipleri, çiftliğe gitti.

Belediye ve jandarma ekipleri, avukatlar gözetiminde çiftlikte bulunan bazı kaçak olduğu ileri sürülen yapılardaki eşyaları kayıt altına aldı. Belediye ekiplerince kamyonlara yüklenen eşyalar, dışarı çıkarıldı. Kaçak yapıların 22 Haziran Salı günün yıkılmasının planlandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim