'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı' çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşların katılımı ile eylem planı başlangıç ve tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.MANİSA (İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ve kuraklığa karşı önemli bir adım atarak 'Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı' (SECAP) çalışmalarını başlattı. Eylem planı için Kültür Merkezi Lale Salonu'nda başlangıç ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, " Sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliği eylem planı hazırlıklarına Avrupa Birliği ve Dünya Bankası finansal ve teknik desteği ile İlbank koordinatörlüğünde başlamış bulunmaktayız. 

Belediyemizin son stratejik planında da 2030 yılı senaryolarına göre artacak olan muhtemel tehlikeler; sıcak hava dalgaları, orman yangınları, kuraklık, şiddetli yağışlar şeklinde sıralanmaktadır. Bu olumsuzluklar dahilinde,düşük karbonlu yeşil kentsel gelişime yönelik yatırımları harekete geçirmeliyiz" dedi. 

"YAŞADIĞIMIZ DOĞAL AFETLERİN KAYNAĞI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ" 

İller Bankası Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Şevket Altuğ Taşdemir ise, "10-15 yıl önce iklim değişikliği konusu gündeme geldiğinde biz bunu çevre sorunu olarak görüyorduk. Bugün bir kalkınma sorunu haline geldi.

Bu yıl yaşadığımız felaketler seller, yangınlar var. Bunların hepsinin sebebi iklim değişikliği kaynaklı. Artık bir adım atılması gerekiyor. Bu adımı da hep beraber atmamız gerekiyor. Avrupa Birliği artık yeşil mutabakat çerçevesinde yeni bir şekillenmeye gidiyor. Bu şekillenme de iş dünyasını ilgilendiriyor" dedi. 

 

Kaynak: igf