ANKARA (İGFA) - AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son yıllarda yapılan atılan adımlarla, Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi hızla büyüdüğünü ifade ederek, yürütülen, milli teknoloji çalışmalarından gurur duyduklarını söyledi.

TEKNOFEST bünyesinde, eğitim, sağlık, finansal ve otonom teknolojileri başta olmak üzere, blok zincir, yapay zeka, mobilite, veri hazırlama ve oyun gibi daha bir çok dalda gençlerimizi teşvik eden yarışmalar icra edildiğini kaydeden Milletvekili Ödünç, "TEKNOFEST 2021’in “Savaşan İHA ve İHA” kategorisindeki yarışmaları 6-18 Eylül tarihleri arasında Bursa'mızın ev sahipliğinde yapılacaktır. Bu yarışmanın Bursa’mızda yapılmasında TEKNOFEST paydaşı Bursa Teknik Üniversite’mizin katkısı büyüktür” dedi.

Bursa’nın teknolojik alt yapısı itibariyle ülkemizin önde gelen illerinden biri olduğunu kaydeden Milletvekili Ödünç, "Şehrimiz ürettiği teknolojik ürünlerle bunu kanıtlamıştır. Bursa Teknik Üniversitesi, GUHEM ve Ulutek Teknopark ile birlikte Payitaht Bursa’mız tarihi, kimliği ve modern şehircilik birikimi ile düzenlenecek olan TEKNOFEST 2022 için oldukça iddialıdır. 2022 TEKNOFEST’in Bursa’mızın ev sahipliğinde yapılması için gerekli müracaatlar yapılmıştır. Yerli, milli otomobilimizin 2023 yılında Bursa’mızda üretilmesi, şehrimizin stratejik ve lojistik önemini daha da artırmıştır. Bunu taçlandırarak, Bursa’mızın bir teknoloji üstü haline gelmesini istiyoruz. Bu nedenle 2022 yılında yapılacak TEKNOFES’tin Bursa’mızda yapılmasını arzu ediyoruz.Payitaht Bursa’ya TEKNOFEST 2022 yakışır” çağrısında bulundu.

Kaynak: igf