(İGFA) - Osmangazi ilçesinde birçok mahallede yol yapım, bakım ve onarım çalışması yürüten Osmangazi Belediyesi, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokakları sıcak asfalt ile buluşturuyor.

İmar planlarında yapılan düzenlemenin ardından, son yıllarda Osmangazi’nin planlı ve hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Demirtaş’ta yollar bir bir asfaltlanıyor. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi 7. Cadde’de daha önce altyapı çalışmaları tamamlanan bölümler, sıcak asfaltla kaplanmıştı. 7. Cadde’nin devamı ve 4. Cadde üzerinde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından yaklaşık bin metrelik yol, Osmangazi belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sıcak asfaltla kaplandı.

Demirtaş bölgesinin, imar planlarının revize edilerek uygulanması ile birlikte Osmangazi’nin en hızlı ve planlı büyüyen bölgelerinden biri olduğu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bölgenin gelişimine paralel olarak alt ve üst yapısını hızlı bir şekilde yeniliyoruz. Demirtaş bölgemizde yeni imar yolları açıyoruz. Mevcut yolları yeniliyoruz. Pandemi kısıtlamalarının olduğu günlerde, Demirtaş’ın ana arterlerinden biri olan Çevreyolu Caddesi’ndeki bozulan asfaltı freze ile kaldırdık. Ardından taban malzemesi serilen caddeyi boydan boya sıcak asfaltla kaplayarak yeniledik. Şimdi de, kaldırım, tretuvar gibi altyapı çalışmaları tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi 7. Cadde ile bitişik 4. Cadde’de yaklaşık 900 metrelik mesafeyi, 2 bin ton civarında sıcak asfaltla kapladık. Vatandaşlarımızın rahat ve konforlu ulaşımı için yeni yollar açmaya, mevcut yolları ise yenilemeye devam edeceğiz. Talep vatandaştan, hizmet Osmangazi’den” diye konuştu.

Kaynak: igf