*Asabi çoban ot yemeyen koyununu tüfeğin dipçiğiyle dövmeye başladı, tüfek ateş aldı, çoban öldü.
Bitlis

*Odun kesmek için ağaca çıkan çiftçi, Nasreddin hoca fıkrasındaki gibi bindiği dalı kesmeye başladı. Farkettiğinde iş işten geçmişti dalla birlikte yere çakıldı hastanede öldü.
Antalya

*İki odayı yıkıp tek oda yapmak isteyen bir ev sahibi işi abarttı. Tek duvar için kazma yerine dinamit kullandı. Mahalleyi havaya uçurdu .yaralandı
Trabzon

*Şaşkın köylü üç katlı evinin terasındaki kömürlükte buzağı beslemeye basladı. Buzağı büyüdü 250 kiloluk dev bir inek oldu. bulunduğu odaya sığmayan inek 3 katlı evden vinçle indirildi.
Izmir

*Karadenizli iki kardeş, çatıdaki hurdaları satmak istedi. Ağabey çatıya çıktı, demir yığınlarını asağıdaki kardeşine atmaya başladı. Kardeşi ise hepsini tuttu biri hariç: Buzdolabı...onun da altında kalıp ağır yaralandı. Hastanede, "hızlı attı tutamadım" dedi.
Izmir

*Askerden yeni dönen genç dünya evine girdi. gerdek gecesi eşine askerlik anılarını anlatmaya başladı. Bir ara kendini kaptırdı yanında getirdiği el bombasını gösterdi. Şu an bankanızın ATM'sinden maaşımı çekemiyorum.
- Üzgünüz efendim geçici bir hatadan ötürü şu an tüm sistemlerimiz off'tadır.
(Bir saat kadar sonra yine arar)
- Ben şu an Of'dayım ve hala paramı çekemiyorum...
Trabzon
Ve bu dünyanın etme/bulma dünyası olduğunu unutanlar dün başkasına attıkları iftiralarıyla adamlıklarını (!) ortaya koyanların bugün adamlığın hiç de kolay bir şey olmadığını anladıklarında patlayan mısırlar misali kendileri gibi çevrelerini de gazi ederler..
Evet, rahmetli babamın ekmeğimizde tuz yok ona göre önce işinizi görün, bedeli neyse sonra hakkıyla ödeyin dediğinde anlamadığımız o günleri bugün yaşadıklarımız olduğunu bir kez daha anlıyorum eceli gelenin gitmediği ya da çevresi gibi Allah'ın ev denen cami duvarına yanaştıkları sırada yedikleri tokatı hak ettiklerini görüyorum hem de şu küçük, büyük günlerin içinde..
Ve onca iftiralar atıp, 'dalını kestik' denen hocanın hala dallarında olduğunu anlamayanların esen küçük bir rüzgarla yıkılan küçük ama içi büyük kin, nefret, çekememezlik dolu olanların çirkin dünyasında..