Müslüman Kalesi denen ama Camisi olmayan tek kale denecek Ardahan Kalesinin yıkılan surlarının yıllar önce başlatılan bir kampanya ile parasıyla yenilenen vatandaşın giremediği kale bir yana, Ay'da bile görünen Çin seddinin yapılan onca saldırıya dayanamayıp, “kardeş katli vaciptir” diyen hocaların çektirdiği vicdanla bu dünyadan gidip, diğer dünya da bizi bekleyen Fatih'in tepelerden getirdiği kayıklarla etrafını sardığı İstanbul surları gibi yerle bir olan onca harabenin virane kaldığı şu dünyada yapıldığı gibi duran bir kale biliyor musunuz? 
Resimdeki Şeytan Kalesi gibi yarasa ve vampirlerin yanı sıra cadıların masal kaleleri dahil, var mı böyle bir kale bilemiyorum ama 19. yüz yılda ğören dünya tarihinde 19 yıllık hükmüyle bir iktidarın kalesinin bunca saldırıya rağmen yorulsa da, kırılsa da, arada bir delinse de yıkılmayıp, devrilmediğini, devrilemediğini izliyoruz.
Başta havuz medyası denilen Yeniçerilere benzer sonradan yetme sözüm ona gazetecinin, yorumcunun yapılan bu saldırılara karşı ortaya koydukları savunmaları başta olmak üzere, beş yetmedi, onbir maaş ve bankamatik yevmiyecilerin koruması, kömür, makarna duacıları olduğu iddia edilen hükümetin iktidar kalesi ilk kez Kürtlerin kutsal toprakları Mezopotamya'da görülen tekerin yanı sıra onca tekniğin, twitli saldırısına rağmen 15 Temmuz'da ki gibi sarsılsada, yıkılmaması tarihte bir ilktir desek yanılmayız.
Çünkü balyoz, ergenekon, çekiç, gezi, fetö, ortadoğu kışın yeniden üşütmeye başladığı şu günlerde, baharın hala gelmediği Afrika ve bol tusinamili okyanus ötesinden gelen dalgaların bile baş edemediği “Hükmü İktidar Kalesi” dimdik ayakta. 
Halbuki; Tam tersi, bunca saldırıya karşın ayakta kalabilen ne SSBC, yani Sovyet Sosyalistler Birliği ne de Tito'nun Yugoslavya'sı bile ayakta kalamamıştı şu bin bir dolabın döndüğü gibi durmadan dönen dünyada... 
Kalmadığını Trump’ın bile unutulduğu ve “En kıdemli ben oldum” denilen şu dünyada var mı böyle bir kale?!. 
Ve hala ayakta ve ufukta görülen kalesi, kulesi, kilisesi bol fakat adı KAI diasporasının gölgesinde kalan ve tanıtılmaya muhtaç ama 30 yıldan fazladır kültür/turizm müdürü olmayan, tren ve teyyare bekleyen, kapısı kapalı kalesi olan memleketim Ardahan'ın sınırda bekçilik yaptığı şu ülkede…