31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçti… Bölgemiz belediyeleri yerel anlamdaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Belirlenen plan ve programla bulundukları bölgelerine en temel hizmetleri sürdüren belediyelerin  özellikle bir yılı aşan pandemi sürecinde de  işleri  ve yükleri oldukça yoğunlaştı. Belediyeler bunun yanında temel hizmet görevlerini daha da artırmak zorunda ve durumunda kaldılar.

Bu belediyelerimizden birisi de Kocaeli’nin Batı yakasındaki Darıca Belediyesi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile bölgesine Belediye Başkanı seçilen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın konuğu olduk bu sabah Darıca’da.

Sahilde belediyeye ait “Hilal Kafe” isimli  yeni tesiste biz basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Başkan Bıyık, daha sonra sırasıyla biizlerin sorularını cevapladı. Başkan, alışılagelmiş uzun konuşma ve icraatları anlatma yerine, sorulu cevaplı bir basın toplantısı olmayı yeğledi iyi de yaptı..

Olduukça samimi bir ortamda geçen basın toplantısında Başkan Muzaffer Bıyık’ın yanında Darıca AK Parti İlçe Başkanı  Ufuk Acay ve MHP Darıca İlçe Başkanı  Adem Emre Aygünde hazır bulundu.

Kahvaltı, basın toplantısı ve basın toplantısının ardından çaylı sohbet ile süregelen ve devam eden toplantıda Başkan Bıyık ilçesine Darıca Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin döküm özetini yaptı…

***

Yaklaşık bir buçuk saat süreyle misafiri olduğumuz Başkan Bıyık sunumunun başında ilk olarak  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne  ve Başkan Doç.Dr. tahir büyükakın’a teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Bıyık’ın, “ Hizmetlerimizde Büyükşehirimizle birlikte olunca çok daha kabiliyetli ve neticesi yüksek hizmetlere imza atılıyor. Bu anlamda Kocaeli Büyükşehir Belediye’mize ve  Büyükşehir Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Bıyık’ın aktardıklarına göre;

-Yaklaşık iki yıl önce ilçede meydana gelen sel taşkınından sonra İSU bölgeyi yeterli ve modern altyapıya kavuşturmak için şantiyeye çevirdi ve çokt kapsamlı bir çalışma yaptı. 80 milyon lira tutan bu yatırımın yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

-İlçenin altyapı ve üstyapıda Aşıroğlu ve Sokullu caddeleri ana damarı vaziyetinde…

-Yakın gelecekte Başkan Bıyık, Darıcalıları çok uzun mesafede Gebze’de bulunan SGK’ya gitme zahmetinden kurtaracak projeye imza atacak ve ilçeye hizmet binası kazandıracak.

Darıca-Gebze Metrosu inşaatı Projesi devam ettiğinden şu anda sahil kısmı büyük ölçüde bu projenin işgali altında dolayısıyla bu yıl burada hner yıl geleneksel hale gelen sosyal aktivitelerinin yapılması mümkün değil. Metro Projesi’nin büyük ölçüde tamamlanması beklenecek.

-Yapılsa bile Sosyal aktiviteler daha çok Millet Bahçesi’ne kaydırılacak ve burada yapılacak.

-Başkan Bıyık, Darıcalılara  Millet Bahçesi içinde kurulacak olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da destek verdiği  Yeni Hükümet Konağı ve Yeni Belediye Hizmet Binası müjdesini verdi. Bu projeye de2021 Yılı kışında start verilmiş olacak.

Darıca-Tuzla arası sahil bantı ile İstanbul’la buluşulması ve ulaşılması projesinde Darıca ile TuzlaBelediyeleri arasındaki işbirliği ve görüşmeler devam ediyor. Bu anlamda her iki Büyükşehir Belediyesi nezdinde çalışma yapılacak.

-Darıca ve özellikle ilçenin sayfiye yeri olan Bayramoğlu tarafında yüksek kat yapılaşması mümkün değil. Yani bölgenin  fazla kat dokusuna uygun bir zemini yok. Ona göre planlanma yapılıyor.

Başkan Muzafferk Bıyık benim: “ Sayın Başkan, Darıca’nın nüfus artışı ve nüfus hareketi ile ilgili son durumu nedir bu yönde bir tespit çalışmanız var mı?” Soruma cevabı şu oldu:

-Darıcamızın 2008 yılında gözlenen yıllık 10 bin nüfus artışı son yıllarda biraz düştü düşüş gösterdi ancak nüfus artışı elbette devam ediyor. Zaten bütün plan ve programlarımız bu nüfus artışı gözetilerek yapılmaktadır.

-Başkan Bıyık’a göre en çok nüfus artışı ve en çok talep edilen yerleşim yeri olarak ilçenin Marmaray Projesi’ne yakınlığı sebebiyle Emek ile Sırasöğütler mahalleleri olarak ön plana çıkıyor.

-Başkan Muzaffer Bıyık, Belediyenin görevi olmamasına rağmen , belediye yönetimi Emek mahallesinde başlatılan ve bütün yükü halen belediyenin omzunda bulunan 338konutluk konut  projesine de dikkat çekti ve  geçen yılın kasım ayında başlatılan ve kentsel dönüşüm amacı ile başlatılan bu projede bu yaz Temmuz’un ilk haftasında 80 vatandaşa tapularının Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katılacağı bir törenle vereceklerini müjdeledi.

-Başkan Bıyık, “ Kurban Bayramı dolayısıyla Hayvan pazarının bu yıl da aynı yere kurulup kurulmayacağı” sorusu ile ilgili de, “ Bu yıl belki kurulabilir ama Darıac’da ille de Kurban Satış Yeri kurulması ve kurulacak diye bir şey yok. Hayvan satışı yapılmayacak önümüzdeki süreçte. Çünkü Darıcamız toplam 24 kilometrelik bir alan içinde yer almaktadır. Boş yerleri daha çok halkımızın istifadesine sunulacak hizmetler için değerlendirilmesini  düşünüyoruz” diyor.

***

Başkan Bıyık’a göre bunan böyle ilçede yapılacak olan sosyal etkinliklerde tabelası Darıca’da olan dernekler katılabilecek. İlçe dışından derneklerin katılımı olmayacak.

Başkan Bıyık’ın en önemli sözlerinden birisi de, “ Belediyemize doğrudan alımlarda  hiçbir zaman dış firmalardan bir alım söz konusu olmadı ve olmaz da… Sürekli bu konuda Darıca, Gebze ve Kocaeli’deki firmalar ile çalışılmıştır”diyerek bu husustaki hassasiyetini dile getirdi.

Çalışmalarının memnuniyeti ile ilgili anket çalışması yaptırıp yaptırmadığı şeklindeki sorulaara da Başkan Bıyık: “ Vatandaşımızın bizim çalışmalarımıza gösterdiği teveccüh, destek ve memnuniyet bizleri daha da kamçılıyor” dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kültürel çalışmalarla ilgili ise; “ Pandemi dönemi sebebiyle bir çok hizmeti anlatamadık ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum. İskoliye Mektebinde Sanat Akademisini kurduk ve buradaki faaliyetlerimiz ve eğitimlerimiz devam ediyor. İskoliye bünyesinde Türk Sanat Musikisi cemiyetimizi de oluşturduk. Dolayısıyla Millet bahçemizde bundan sonra yapılacak olan sanatsal etkinliklerde kendi sanatçılarımızla halkımıza konserler sunma imkanlarını bulacağız”

İlçedeki sportif hizmet ve katkılara da değinen Başkan Bıyık: “ Önceden bir iki branşta sportif çalışmamız vardı. Bugün 8 branşta 32 sporcumuz hem ulusal hem uluslar arası alanda üstün başarılar gösterdi Eray Şamdan örneğinde olduğu gibi. Okullarla da yeni gençlerimizi spora kazandırmak için devamlı temas halindeyiz. Biz genç ve yetenekli kardeşlerimize belediye olarak sahip çıkıyoruz ve onların yetişmesine ön ayak oluyoruz” diye de ekledi.

Bugünkü basın toplantısında karşımıza Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ı,  görevde iki yılın dolduran,  ilçesine ve ilçesindeki bütün sorunlarına vakıf olan, sürekli halkın içinde olan, kibiri olmayan, Darıcalıların iyi günlerinde ve kötü günlerinde sürekli yanlarında bulunan, ilçenin  sorunları ve eksiklikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde  bir bir çözmeye karar vermiş bir İlçe Belediye Başkanı profili olarak gördük. Kendisine bugünkü davetinden ve ağırlamasından  ötürü teşekkür ediyor ve ekibi ile çalışmalarında başarılar diliyorum.

SAĞLIKLA KALIN!