Eşini içeri kapatıp, iki gün boyunca işkence yaptıktan sonra öldürdüğü iddia edilen kişiyi ve olayı haberleştirme paniğiyle bir taraftan da hakim ve savcıların kura çekimi törenini  izlemeye çalışıyordum, "Acava İmam efendi nerede?" diye merak ederken. 
Ulusalcı tayfanın Cumhur İttifakının yeni ortağı diye suçladıkları ve bir elinde mikrofon diğer eli ettiği dua nedeniyle yarım, yamakak semaya açılan, milyonluk bütçesini bitirip, ek bütçe talep eden seçim yapan Alnan mercedesli imam, Diyanet İşleri Başkanı olmaksızın düzenlenen töreni izledim. Öldürülen kadının Ardahan'lı olduğunu, öldüren eşinin ise Muş'lu bir kürt olduğunu paylaştığım an beni arayan telefonla öğrendim.  
İmam efendiyi merak edip, yaptığım haberi düzeltmem için beni arayanın öldürülen    kadının abisi olduğunu belirtip, öldürülenin Ardahan Hanaklı değil, Posof Derindere köylü olduğunu ve Halilefendi mahallesinde oturan bir ailenin ferdi olduğunu söyleyerek  haberimi düzeltmem istiyordu.
Kız kardeşini õldürenin de yani eniştesinin Muşlu PKK'lı bir terörist olduğunu söyleyen abisi.. 
Beni, mezarlıkta eşi tarafından öldürülen kızkardeşini toprağa verirken arayanın şivesinden ve adını verdiği köyün Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı 4 Kürt köyünden biri olan Derindere köylü, yakın tanıdıklarımın olduğu Kurban ailesinden olmasından onun da Kürt olduğunu anlıyordum. 
Ve "Yapma abi bak sen de Kürtsün, sen de PKK'lı mısın? Reis gibi hemen terörist diye suçlama insanları.  u hepimizi dernden üzen olay bir adli vaka ve Allah göstermesin aile içi bir huzursuzlukdur, adalete bırak lütfen.." diyerek telefonumu  kapatıp, haberi de düzeltmeden randevuma yetişebilmek için evden çıkmaya hazırlandım. 
Ama yine merakımı gideremeyip, 'acaba efendi imam geldi mi?' acaba diyerek evden çıkmadan televizyon ekranına bir kez daha göz atıyor, reisin kura çekim butonuna bastığını ama imam efenxinin bu kez törende olmadığını yani o çok tartışılan Adli Yılı'n açılışındaki gibi görüntünün olmadığını anlıyor, son kadın cinayetini ve diğer adli olayları adaleti vicdanlarına kalkan  edeceklerini umduğum yeni hakim ve savcıların son yıllarda iyice bitti denen adaleti, hukuku kendileri gibi abi, abla meslektaşlarınca birlikye geri getirip, adaletli bir anlayış içerisinde  olmaları adına bu kez ben dua ederek evden çıkıyordum.
Sizde Amin deyin..