.KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, göreve geldiğinden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ve vizyoner bakışıyla İzmit’e değer katmaya devam ederken hayata geçirdiği projelerle de önemli ödülleri İzmit’e taşıyor.

Başkan Hürriyet’in öncülük ettiği ’Leyla Hanım’ filmi de 23. Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Organizasyon Özel Komite Ödülü’ne layık görüldü.

Ayrıca son olarak yakın zamanda kurulmasına rağmen büyük başarılara imza atan İzmit Belediye Tiyatrosu’nun ‘Vasati Dört Kişi’ oyunu 9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde En İyi İlk Oyun ödülünü kazandı. Aynı organizasyonda Başkan Hürriyet, kültür ve sanata yaptığı katkılardan dolayı Uluslararası Sanata Katkı Ödülü’ne layık görüldü.

Üç günde iki ödülle İzmit’e dönen Başkan Hürriyet, "Üç gün içinde 2, üç yılda değişik alanlarda 6 önemli ödül aldık. 1. Atatürk Evimiz Tarihi Kentler Birliği Müzecilik alanında, 2. Geri dönüşüm çalışmalarımız Çınar Atık Uygulaması ve Çocuk Ödül Market ICLEI Uluslararası Ağında, 3. Leyla Hanım Belgesel Filmimiz Uluslararası Altın Safran Film Festivali’nde, 4. Tiyatro Çalışmamız ’Vasati Dört Kişi" adlı oyunumuz Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’nde Anadolu etabında En İyi İlk Oyunu kategorisinde, 5. Kadın Girişimciler Merkezimiz (İZGİM) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in elinden aldığımız İkinci Yüzyıl Yerel Yönetimler Proje Ödülleri ile 6. Kardeş Eller Sosyal Yardım Projemiz Kocaeli Gazetesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü alarak farkındalık oluştudu" ifadeleri kullandı.

Kaynak: igf