Şakoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

Değerli basın mensupları, kentimizde yayın yapan birkaç basın organında İzmit Belediyesinden kendi isteğiyle emekli olan kardeşimiz Ahmet Sekmez’in sosyal medyasında paylaştığı birkaç satır yazı enteresan bir şekilde haber haline dönüştürülerek kamuoyu ile paylaşıldı. Açıkçası haberi paylaşan kardeşlerimizin de bu işi çok yürek ferahlığı ile yapabildiklerini düşünmüyorum. Çünkü İzmit Belediyesinden kendi isteği ile emekli olan Ahmet Sekmez kardeşimizin yazdıkları ile gerçekler birbirini pek de yakalamıyor. 

21 yıl boyunca Bekirpaşa ve İzmit Belediyesinde çalıştığını, çok zor ve mutlu günler geçirdiğini ancak bu dönemdeki kadar baskı ve kötü niyet görmediğini belirten Ahmet Sekmez kardeşimizin sosyal medya aracılığı ile paylaştığı bu çığlığına bir de biz bakalım istedik. Ki karşımıza açıkçası pek de şaşırmadığımız bir tablo çıktı. 

2000 yılında Bekirpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde göreve başlayan bu kardeşimiz, 2011 yılında yani Sayın Nevzat Doğan döneminde 6111 sayılı kanun gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmiş. Kardeşimiz idari mahkemeye dava açarak yürütmeyi durdurma kararı alarak geri dönmüş. Bunun üzerine İzmit Belediyesi kendisini 15.01.2013 yılında Temizlik İşleri’nde çöp arabasında toplayıcı olarak vazifelendirmiş. Ancak o dönem İzmit Belediyesi temizlik işlerini özel bir firmaya ihale ile verdiği için ve Ahmet Sekmez kardeşimiz belediyenin kadrolu işçisi olduğundan dolayı hukuken müteahhit firmada çalıştırılması mümkün olmamış. 

Ahmet Sekmez kardeşimizin sosyal medya hesabında ‘Sanıyorum kafası güzel’ dediği Genel İş Sendika Başkanı Vedat Küçük beyefendi dönemin başkanı Sayın Nevzat Doğan ile görüşerek bu uygulamanın yanlış olduğunu Ahmet Sekmez’i müteahhit yanında çalıştıramayacaklarını ve sendika üyesi bu kardeşimizi çöp toplama işine yollamayacağını dile getirmiş. Bu kardeşimizin belediyenin bünyesinde olan park temizlik işlerine gönderilmesini sağlamış. 

Gelelim bizim dönemimize. Ahmet Sekmez kardeşimiz İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışırken 2020 senesinde Fen İşleri Müdürlüğü’ne kamyon şoförü olarak atandı. Bu atama üzerine zaten 2021 yılının Ocak ayında emekli olacağını, yaşının kamyon kullanma yaşını aştığını, korkularının olduğunu Genel İş Sendika Başkanı Sayın Vedat Küçük beyefendiye aktarmış ve çalışanımızın çekincelerinin olduğunu küçük arabada çalıştırılmasının daha iyi olabileceğini Fen İşleri Müdürümüze ileterek bu isteği kabul ettirmiş. 

Ancak kendisine tebliğ edilen vazifeyi de yerine getirmemeye başlayınca Fen İşleri Müdürlüğü bu kardeşimizi eski işine iade etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çöp kamyonu şoförlüğü yapması gerekirken bu işi yapamayacağını belirten Ahmet Sekmez İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne dilekçesini verdi ve kendi isteği ile emekli oldu. 

Bu olayların bütün dokümanını tarihleri ile size aktarıyorum. İzmit Belediyesi tarafından ve Sayın Fatma Kaplan Hürriyet döneminde zulüm gördüğünü yazan bu kardeşimizin belediye sicili belgeleri ile ortadadır. 

Temizlik İşleri ile Fen İşleri arasında defalarca yer değiştiren, çalıştığı kurumu suçlayan yazıları çalıştığı dönemlerde gazetelere gönderen, değil Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in bizden önceki çalıştığı belediye başkanlarının da kendisinden rahatsızlığı belgeleriyle ortadadır. Hal böyleyken bu kardeşimizin kişisel sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamaları bazı gazetelerin İzmit Belediyesini suçlarcasına kullanmasını kendi adıma manidar buluyorum. 

Böylesi yazıların yayınlanmasında insan ister istemez belli bir noktada kasıt arıyor. Biz hiç kimseyi ve hiçbir kurumu yaftalamadan herkese eşit yaklaşmaya çabalarken böylesi konularla bu şekilde muhatap kalmak bizi üzdüğü gibi toplumun bu yayın organlarına bakışını da değiştiriyor.

Konu ile ilgili son olarak söylemek istediğim şey ise şudur ki; diliyorum Ahmet Sekmez kardeşimiz emekliliğinin tadını ailesiyle birlikte son derece keyifli bir şekilde geçirir ve diliyorum ki gazeteci kardeşlerimiz de yazılarını yazarken yarın birbirimizle karşılaştığımızda üzülebilecekleri şeylerin altına imza atmazlar. Bu vesile ile tüm kent halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Editör: TE Bilisim