AK Parti İzmit İlçe kongresi dün Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapıldı. Yaklaşık 20 ay önce atama yoluyla ilçe başkanlık koltuğuna getirilen Avukat Ali Güney, kongrede genel merkez tarafından yeniden aday gösterildi. Tek listeli kongrede Güney teşkilatın seçilmiş başkanı oldu. 400 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede ayrıca 30 yönetim kurulu üyesi ve 50 il delegesi seçildi. Kongreye; AK Parti Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar,  MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, İzmit İlçe eski Başkanı Hasan Ayaz, eski İl Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, ilçe başkaları, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatı katılım sağladı.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Koronavirüs sebebiyle sosyal mesafeye dikkat edildiği kongrenin Divan Başkanlığını Halit Çokan üstlendi. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkan Adayı Ali Güney, “ Son 18 yılda Türkiye’ de her şeyin kökünden değiştiğine şahit oluyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değildir. İslam coğrafyasının yıldızı  olan Türkiye , bugün havada, karada ve denizde dosta güven düşmana korku salıyor.  Türkiye’ de artık herkes kardeşçe yaşayabiliyor.

3 YIL SONRA İZMİT’ İ YENİDEN AK KADROLARIN OLACAK

Güney,” Muhalefet daha yeni iki genel başkanı İzmit’te getirip daha önceden açılmış projeleri yeniden açtılar. Alemdar Caddesi’nin kendi yapmış gibi açarlarsa hiç şaşırmayız. Bu kez açılışa 3 genel başkan bekliyoruz. Bizler bu görevleri emanet olarak görüyoruz ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Hakkın rızası, milletin menfaatleri bütün hesapların ve çıkarların üzerindedir. Bundan dolayı tüm ekibimle hesabi değil hasbi olarak karşınıza geldik ve genel kurulumuz bizlere yetki verdiği takdirde, memleketimiz İzmit’i yeni hedeflere taşıyacağız, Allah’ın izni ve bizim dur durak bilmeyen çalışmalarımızla 3 yıl sonra İzmit’i yeniden AK kadrolarla buluşturacağız”

İLK SEÇİMDE İZMİT’İ ALACAĞIZ

Güney’ in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,” Böylesine güçlü bir teşkilatta olmak bizler için gurur vesilesidir. Onun için biz diyenlerin yolunda hep birlikte olmaktan gurur duyduğumu ifade ediyoruz.  Değerli ilçe başkanımıza da şimdiden teşekkür ediyorum değerli çalışmalarından dolayı. İlk seçimde İzmit’ i alacaklarından hiç şüphem yoktur. Bu sadece kamera şakasıydı dedirtecekler inşallah.

ÇALIŞMAYA GELDİK YATMAYA DEĞİL

Milletimizin çalışanı ve dalga geçeni de görüyor. Bu millet saf değil. Onlar Nevzat Doğan’ ın  projelerini aça dursunlar.  Sayın başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’ nun 2004 -2019 yılları arasındaki döneminde  1 milyar 806 milyonluk yatırımı var. 1059 proje gerçekleştirilmiş. Öyle goy goy ile vakit geçirmek yok. Bizim 1.5 yıldaki dönemimizde  toplam 85 tane proje hayata geçirildi. Arı gibi çalışıyoruz, çünkü çalışmaya geldik, yatmaya gelmedik. Toplam 85 projeye 392 milyon bütçe  ayırdık “dedi

İZMİT’ TE SOKAKLAR KOKMAYA BAŞLADI

Büyükakın’ ın ardından konuşan AK Parti Milletvekili İlyas Şeker,”  İzmit önemli bir merkez, Kocaeli’ nin kalbi. Üzülerek söylüyorum İzmit çok hüzünlü. İzmit geçmişte almış olduğu hizmetleri şimdi alamadığından üzüntü içerisinde. Bir yol kazası oldu. Seçilen yeni İzmit teşkilatımız ile birlikte 2024 te İzmit eski neşesine kavuşacak. Gerçekten sıkıntı var İzmit’ te. Sokaklar kokmaya başladı İzmit’ te maalesef. Tabi bu zihniyetin hizmet yapmak gibi bir derdi yok. Onlar yapılan hizmetleri ortadan kaldırmak için çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ben Cumhurbaşkanı olursam üçüncü havalimanını yaptırmayacağım diyorlardı” ifadelerini kullandı.

ÇUVALLAMIŞ DURUMDALAR

Fatma hanımın ilk icraatı Cedit Mahallesindeki kentsel dönüşüm hizmetini iptal ettirmekti. Ben bunu yapamam dedi. Benim işim bu değil ki dedi.  Bakanlığa gitti ve ben bu işi yapamıyorum dedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’dan  Allah razı olsun. Bakanlık ve TOKİ  ile protokol yaparak, o bölgede vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermiş oldu.  Bunlar çeçmişten bugüne kadar hep yapılan hizmetlere karşı çıkmışlardır.  İzmit Belediyesi şuan çuvallamış durumda.  Aslında deve kuşu misali bir hareket içerisindeler. Kafalarını kumlara  gömüyorlar. Zannediyorlar ki vatandaşlar görmüyor. Ancak vatandaşımız her şeyi görüyor” dedi

ÖLENE KADAR BU DAVA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Şeker’ in ardından konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,” Muhalefetin çözemediği bir sistem var bizde. Davasına olan inancı var. Sen ,ben,  o demeden,  biz diyen bir yapı var a AK Parti’ de.  Türkiye çapında 10 milyon üyesi olan bir aileyiz. En güçlü sivil toplum kuruluşuyuz. AK Parti içerisinde siyaset yapmak herkese nasip olmuyor. Recep Tayyip Erdoğan’ ın liderliğinde, bu dava peşinde 19 yıldır yürümek herkese nasip olmuyor.  Böyle bir teşkilatın il başkanı olmak gurur verici.  Partimizin kuruluşundan bu güne görev alan ve sorumluluk üstlenen tüm partililerime  teşekkür ediyorum. Temel sağlam olmasaydı, bugüne kadar güçlü bir yolculuğa çıkamazdık. Ama durmak yok, yola devam. Ölene kadar bu dava için mücadele edeceğiz” dedi

ÖNÜZMÜDE PATLAMIŞ BİR BALON VAR

Son olarak ise kürsüye gelen Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek,”  Biz İzmit’ i kurtaracağız.  İzmit’ i CHP zihniyetinden kurtarmak zorundayız. Fatma Kaplan Hürriyet’ in bu kadar başarısız olabileceğini tahmin etmiyordum. Ama geçen 1.5 yıllık süreçte bir şeyler yapmayı bırakın,  kendi içlerinde birliği sağlayamıyorlar.  Kendi getirdikleri,  istifa edip gidiyor. Önümüzde patlamış bir balon var. Bize düşen bir görev ise vatandaşlarımıza tekrar hizmet etmek istediğimizi anlatmak” ifadelerini kullandı. 

ALİ GÜNEY YÖNETİMİ

Ali Güney,

Yusuf Sami Çınar,

Yusuf Yıldız,

Turgay Aydıner,

İsmail Özdemir,

Bülent Durmuş,

Yusuf Taşer,

Selim Ordu,

Önder Karakaş,

Hasan Demir,

Muzaffer Kurt,

Atilla Sevilmiş,

Kezban Timurlenk,

Nesrin Seçkin,

Ebru Bayram,

Ergün Karagöz,

Muhammet Seydaoğlu, 

Yusuf Burgul,

Halil Atay,

Cemil Kanpara,

Hasan Pancar,

İsmail Solmaz, 

Hızır Fatih Sarıoğlu,

Yaşar Keskin,

Mustafa Tarcan,

Gülzade Ülgen,

Önder Mutlu,

Ömer Akbaş,

Murat Çakmak,

Fatma Alyüz.

İL DELEGELERİ

Tahir Büyükakın, Osman Pepe, Sibel Gönül, Şemsettin Ceyhan, Abdullah Eryarsoy, Nevzat Doğan, Hüseyin Yusuf, Ali Korkmaz, Hasan Ayaz, Ali Güney, Halik Vehbi Yenice, Abdullah Köktürk, Ali Kahraman, Sabri gökbudak, Halit Çokan, Alper Doğan, İbrahim Gürsel, Ahmet Sönmez, İbrahim Elgin, İshak yıldırım, Haluk Ercan,  Abdulkadir Yılmaz, Ferit Yağız, Halil Dokuzlar, Zeki Canşi, Şükran Özdemir, Fatma Nilgün Erciyes, Mustafa soydabaş, hilmi Sevilen, Betül Yazıcı, Kıymet Çınar, Vehbi Aydıner, Ayşe Müge Olşen, Muhittin Erkaya, Salih Çakır, Ahmet Berberoğlu, Nihat Gürdal, Ayhan dursun, Nuri Güney, Yasin Akın, Ahmet Can, Halil Ceyhan, Mehmet İpşiroğlu, Gülcan Kocabıyık, Serkan Bakıroğlu, Erdoğan Şentürk, Tahir Aktaş, Bilal Kanca, Emin duman, Engin Tümer, Hüseyin Polattimur, Nurullah Yılmaz, yunus Arıcan, Osman Nuri Erturan, Ali Kılınç, Alibey Akyıldız, Hüseyin Kahraman, İbrahim Alp, Orhan Atabay, Ömer Übeyit Gögercin, Yücel Yıldız, Savaş Akpolat, Sami Yıldız, Hasan Kırlı, Erdoğan Çakır,  İsmail Gün, İsmail Gündaş, Yalçın Akkuş, Engin Uztürk, Ayhan Arslanboğa, İsmail Uslu, Mustafa Ayhan, Ahmet Ayaz, Fatmanur Yeşildal, Hüseyin ayaz,  İsmail Önay, Ali Şişman, Ali İhsan Vardoğan, ali Yımaz, Osman Özgenç, Hasibe Hepdurluk, murat ergelen, Fatih Çelik, Mesut Şahin, Mahmut Çankaya, Ertuğrul Yavuz, Sami Ataman, Abdullah Saburlu, Ceyhun Yalçın, Zehra Aynacı, Ahmet Çelik, Yusuf Çetkin, Mahzarettin Yıldız, Ali Galip Göktürk, Havzullah Yaydemir, Hayrettin Arıcan, İsmail yıldırım, Kadir Canseven

Editör: TE Bilisim