KOCAELİ (İGFA) - Metal sektöründe grup toplu iş sözleşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması sonrası başlayan eylemler kapsamında Türk Metal Sen’in ilk büyük mitingi İzmit Milli İrade Meydanı’nda yapıldı.

Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın işçiler adına Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS)’e seslendiği ve grev uyarısı yaptığı mitinge, işçilere verdiği değerle ülke genelinde adından söz ettiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı. İşçilerin emeklerinin çok değerli olduğunu belirten Hürriyet haklı davalarında metal emekçilerine destek verdi.

Doğu Kışla Parkı ve Hasan Gemici Spor Salonu’nda buluşan yurdun dört bir yanından gelen metal işçileri sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak Milli İrade Meydanı’na geldi. Geniş güvenlik önemlerinin alındığı miting alanında başkan Hürriyet, yüzlerce emekçiyle tek tek selamlaşarak yanlarında olduğunu söyledi. Hürriyet’e başkan yardımcıları Ünal Özmural ve Emirşah Torun da eşlik etti. Hürriyet ardından genel başkan Kavlak ile bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirmede bulundu, yalnız olmadıklarını söyledi.

Ekonomik kriz, dövizdeki dalgalanmalar ve artan enflasyon karşısında her şeyin çok pahalandığını, ücretlilerin ve halkın geçim sıkıntısı geçtiğini belirten Türk Metal-Sen böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan teklifi kabul etmediğini duyurdu. Grup TİS, en büyük sanayi kuruluşları Renault, Mercedes, MAN, Türk Traktör, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Bosch, Otokar ve bunların yan sanayilerini kapsıyor. Binlerce işçiyi yakından ilgilendiren Grup TİS sürecinde büyük mitinge katılan işçiler “Grevse grev” dedi.

Kaynak: igf