(İGFA) - İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ‘İzmit Unutmaz’ ve ‘İzmit Şiir Günleri’ etkinlikleri kapsamında Türk Edebiyatının büyük ismi usta şair Nazım Hikmet’in 120’nci doğum günü dolayısıyla anma programı gerçekleştirdi.

KYÖD ve Aydili Sanat Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen programda, şairin ve şaire bestelenmiş olan Seni Seviyorum, Kız Çocuğu, Mavi Liman, Karlı Kayın Ormanında, Ceviz ağacı, Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar ve Yiğidim Aslanım isimli eserleri seslendirildi.

İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu ve Hakan Yalçın, Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir ve yönetim kurulunun yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programda, müzisyenler Ümit Salih Bolol ve Ulaş İskenderoğlu çaldıkları ritimler ile konuklara keyifli bir akşam yaşattı.

Programda ayrıca Nazım Hikmet’in seslendirilen; Masalların Masalı, Ben Senden Önce Ölmek İstiyorum, Ayrılış Hikayesi, Tahir ve Zühre Meselesi, Şehir akşamı ve Sen, Seni Düşünmek ve Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni şiirleri büyük beğeni topladı.

Kaynak: igf