.KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2018 yılında 18 olan hizmet kalemi sayısını 34 hizmet kalemine çıkararak dezavantajlı gruplara ulaşmaya devam ediyor. Müdürlük bünyesinde 2021 yılında toplumun her kesiminin eşit fırsatlardan yararlanması adına birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdi.

İzmit’in refahı için kaynaklarını tükenmekten çekinmeyen Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü görevi görmeye de devam etti.

2020 yılında pandeminin yarattığı olumsuz ekonomik koşullarla mücadele için dayanışma duygusunu güçlendirmek, bağışçı ve ihtiyaç sahibi arasında bir köprü görevi görmek adına İzmit Kardeş Eller projesi hayata geçirildi. Belediyenin öz kaynakları ve bağışlarla ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, yakacak, eşya, eğitim, bebek malzemesi, askıda fatura, askıda kira, sağlık desteği verildi. 2021 yılı içerisinde Kardeş Eller üzerinden 5788 başvuru alınarak 4502 sosyal inceleme gerçekleştirildi.

Gıda Bankası’nı hayata geçiren Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, İzmit’te birçok vatandaşa elini uzatırken, temel giyim ürünlerini Dost Eller mağazası aracılığıyla hem belediye öz kaynaklarıyla hem de bağışçı kurum ve vatandaşlardan gelen bağışlarla karşıladı.

2021 yılı içerisinde COVID-19 küresel salgının getirdiği olumsuz sosyal-ekonomik koşullar dolayısıyla ekonomik desteğe ihtiyaç duyan 4331 aileye toplamda 1.885.700 TL nakdi yardım yapıldı. Küresel salgın sürecini en az hasarla atlatabilmesi amacıyla yıl içerisinde binlerce gıda kolisi vatandaşlara ulaştırıldı. Kardeş Eller ve Gıda Bankası üzerinden toplanan bağışlarla 2021 yılı Kurban Bayramı’nda 500 kilogram etin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtımı yapıldı. 2021 yılında 395 haneye buzdolabı, soba, çamaşır makinesi, mobilya desteği sağlandı.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak hizmet veren ‘Anne Taksi’ ekonomik durumu uygun olmayan ailelerde doğum yapan annelerin bebekleriyle birlikte evine rahatça ve güvenle ulaşmasını sağlarken ‘Gülümse Bebek’ projesi ile bebekleri gülümsetti. Alzheimer hastalarının hayatla olan bağını kuvvetlendirmek ve yakınlarına destek olmak amacıyla 2021 yılı içerisinde Alzheimer Yaşam Evi hayata geçirildi.

ÖNEMLİ GÜNLERDE FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Öte yandan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 2021 yılı içerisinde 1-7 Mart Yeşilay Haftası, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası, 1 Haziran Dünya Süt Günü, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturuldu.

Kaynak: igf