Pandemi döneminde okula gidemeyen çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmek için masal okuma yarışması düzenleyen İzmit Belediyesi, 4-7 yaş arasındaki çocukların online olarak katılacağı yarışmaya başvuruları kabul etmeye başladı. Konu seçiminde çocukları serbest bırakan ve hayal güçlerini zorlamalarını arzu eden İzmit Belediyesi, 22 Haziran’a kadar internet üzerinden gelen başvuruları değerlendirecek.

SON GÜN; 22 HAZİRAN SALI 

Pandemi kurallarına göre uzaktan katılımla gerçekleştirilecek olan Renkli Dünyam Masal Okuma Yarışması’nın başvuruları 23-26 Haziran tarihleri arasında değerlendirilecek. Masallarda; dürüstlük, iyilik, güzel ahlaklı olmak, yardımseverlik, hoşgörü gibi evrensel ve etik değerler, çevre bilinci, hayvan sevgisi, millî ve yerel değerleri önemseme gibi temalar dikkate alınacak. Seçici kurul değerlendirmeyi anlatıcı çocukların mimik, hitabet ve ses tonuna göre yapacak. Masal okuma yarışmasının sonuçları 26 Haziran’da ilan edilecek. 

ÖDÜL TÖRENİ 27 HAZİRAN’DA

Yarışmanın ödül töreni ise 27 Haziran’da İzmit’in kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde yapılacak. Her çocuğun ödüllendirileceği Renkli Dünyam Masal Okuma Yarışması’nda, miniklerin ailelerine teşekkür belgesi ve küçük hediyeler verilecek. Anne ve babalar, [email protected] mail adresine ad, soyad, yaş, fotoğraf ve telefon numarası bilgileri içeren yarışma katılım formu ve çocuklarının masal anlattığı en fazla 5 dakikalık videoyu göndererek başvuru yapabilecek.

Editör: TE Bilisim