.KOCAELİ (İGFA)- Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ile belediyenin ilgili müdürlükleri, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, İtfaiye Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Zabıta Dairesi, 153 Çağrı Merkezi, Belde A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı ve ilgili personel katılım sağladı.

TESPİTLER VE TALEPLER

Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç, Kocaeli’de mavi bayrak statüsünde olan sahillerde hizmetlerin kriterlere uygun olarak devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Mengüç, “5 yıldır Kandıra’daki çalışmalarımızda geldiğimiz nokta çok iyi, bunu daha da iyi hale getirmeyi konuşuyoruz. Turizm mastır planı ile markalaşmaya dayalı bir çalışma sürdürmeliyiz. Vatandaşları doğru bilgilendirmek önemli. Bununla birlikte yeni sezona eksiklerimizi tamamlayarak girelim. A-Takımı aracılığıyla hızlı müdahaleyi öne çıkaralım” dedi. Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürü Yüksel Demircan tarafından Kandıra sahil bandında bir önceki dönemde gerçekleştirilen çalışmalar ve bu sezon gerçekleştirilecek çalışmalar ile tespit ve taleplere ilişkin sunum yapıldı.

PARK BAHÇELERDEN YAZA HAZIRLIK

Toplantıda sunum yapan Park ve Bahçeler Bakım Şube Müdürü Fatih Özkaraaslan, “Kandıra sahillerinde 150 personel 3 vardiya 24 saat üzerinden 16 farklı sahada çalışma yapılıyor. Sahillerimizde çalışmalar mavi bayrak kriterlerine uygun şekilde yürütülüyor. Aynı zamanda 7/24 temizlik çalışmaları yapılıyor. Bununla birlikte sezon öncesi zarar görmüş duş kabinleri, soyunma kabinleri, bay ve bayan tuvaletleri onarılıyor. cankurtaran kulelerinin montajı yapılıyor. Sahildeki oyun grubu ve parkeler düzenleniyor. Çiçekler, ağaçlar, çimler ve tabelalar kontrol ediliyor. Fileler ve yosunlar temizleniyor” dedi.

GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR

İhtisas Zabıta Şube Müdürü Faruk Tarı, geçen sene yapılan çalışmalar ve bu sene yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Tarı,  “Sahillerde seyyar satış yapanlara müdahale ediliyor. Cebeci bölgesinde tatil amaçlı gelen ve büyük çadırlar kuran kişilere vatandaşın şikayeti doğrultusunda izin verilmiyor. Hatalı park eden ya da yaya yolunu engelleyen araçlara müdahale ediyoruz. Ateş, mangal, semaver yakılmaması konusunda tabela çalışması yapılması gerekiyor” dedi.

SAHİLLERDE ŞEZLONG VE ŞEMSİYE

Toplantıya katılan Belde A.Ş. Genel Müdürü Kemal Yazıcı ise ‘’2013 yılından beri hizmetlerin sonuç kısmında varız. Darıca, Bayramoğlu, Karamürsel, Ereğli ve Kandıra sahillerinde şezlong, şemsiye dağıtım bakım onarım hizmeti sunmaktayız. Geçen sene Kandıra sahillerinde 1320 şemsiye ile hizmet verdik’’ dedi. Ayrıca Kerpe’deki küçük plajda gelen talep doğrultusunda aile locaları oluşturulması önerisinde bulunuldu.  

Söz konusu toplantıda Kerpe, Kapri, Sardala ve Seyrek bölgelerinde doğal yapının bozulmaksızın vatandaşların kullanımına hazır hale getirilmesi, yaşanan araç trafiğine ilişkin önlemlerin alınması, çadır alanlarının oluşturulması, atıkların yönetimi gibi konularda ilgili birimler tarafından görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde çalışmaların yapılması ve en kısa sürede tamamlanması kararlaştırıldı.

Kaynak: igf