(İGFA) - Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye ile Azerbaycan tek millet, iki devlet ülküsü ile eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye pek çok alanda iş birliği yapmaktadır. Ege Üniversitesi olarak uluslararası misyonumuz kapsamında bilimsel potansiyelimizi kardeş Azerbaycan ile paylaşıyoruz. Azerbaycan ile sağlık ve tarım alanlarında önemli projeler yürütüyoruz. Sağlık alanında cerrahi ve tıbbı bilgi paylaşımından eğitimlere kadar pek çok önemli projeleri hayata geçirdik, bu iş birliklerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. COVID-19 sürecinde Azerbaycanlı hekimler, üniversitemizde eğitim alarak kişisel koruyucu ekipman ile araç ve gereçlerle Azerbaycan’a döndüler. Azerbaycan’da sağlık personeline vaka yönetimi, hasta bakımı, enfeksiyon kontrolü, hastane organizasyonu hususlarında eğitimler verdiler. İki ülke arasındaki bağların geliştirilmesi, kuvvetlendirilmesi ve ortak projelerin çoğaltılması için bundan sonrada ikili iş birliklerimize farklı disiplinleri de ekleyerek artırmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin bilgi birikimini ve tecrübesini kardeş üniversitelerimize ihraç etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.  

Rektör Budak, “Üniversitemiz, ülkemizde en çok uluslararası öğrencinin eğitim aldığı yükseköğretim kurumlarının başında geliyor. Üniversitemiz mezunu uluslararası öğrenciler, ülkelerinde kamuda ve özel sektörde önemli mevkilerde görev yapıyorlar. Azerbaycan'dan Türkiye'ye gönderilen ilk öğrenciler arasında yer alan Azerbaycan Gümrük Bakanı Sefer Mehdiyev de bu isimlerden biri.  Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunumuz.  Bugün bakan olarak önemli bir görevi yürütüyor.  Üniversitemiz mezunlarının böyle önemli görevlerde bulunmaları üniversitemizin marka değerine, uluslararası alanda tanınırlığına katkı veriyor. Ülkelerimiz ve üniversitelerimiz arasında iş birliği kurulması noktasında önemli görevler üstleniyorlar. Üniversitemiz mezunu Azerbaycan Gümrük Bakanı Sayın Sefer Mehdiyev, Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Sn. Dr. Asıf Kurban ve beraberindeki heyet üniversitemizi ziyaret etiler.  Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Azerbaycan Gümrük Bakanı Sefer Mehdiyev ise mezun olduğu üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde Ege Üniversitesinin Azerbaycan’a yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Kaynak: igf