Ergül hayatını spora adamış,  Türkiye şampiyonluğu yaşamış, Darıca'da 3 binden fazla sporcu yetiştirmiş, gerçek bir spor adamı kimliği taşıyor.

HÜSAMETTİN ERGÜL KİMDİR?

Hüsamettin Ergül Aslen Karslı. 3 çocuk babası. 42 yıldır Darıca da ikamet ediyor. 1988 yılında uzak doğu sporlarının bölgemizdeki ordinaryüsü İsmail Altay'ın yönettiği Altay  Spor Kulübünde spora başladı. Uzun yıllar İsmail Altay'ın yanında spor yaptı. Kung-fu dalında Türkiye şampiyonu oldu. Bir çok dereceye imza attı.

Daha sonra Tekvando ve boks sporlarıyla ilgilendi.  1995 yılında Türkiye Kick-Boks şampiyonu olarak milli takıma girdi. Ergül daha sonra kendi spor okulunu açarak 1993 ile 1996 yılları arasında Darıca'da 3 binden fazla sporcu yetiştirdi.

Ayağının kırılması, bel fıtığı rahatsızlıkları  nedeniyle aktif sporculuk hayatına nokta koyup   antrenörlük yapmaya başladı. Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü başkanı olan Ergül, aynı zamanda Darıca Belediyesi meclis üyesi ve Darıca'da Turkcell iletişim merkezinin işletmeciliğini yapıyor.

BÖLGE SPORUNDA İZ BIRAKTI

Sporculuk hayatında sayısız başarılara imza atan ve sporu hayatının merkezine koyan Ergül Darıca bölgesinde iz bırakan başarılar elde etti. Başarılı spor adamı kimliği onu Darıca Belediyesinin eğitim spor kulübü başkanlığına taşıdı.

 Antrenörlük sürecinde onu yetiştiren İsmail Altay gibi  sayısız sporcular yetiştirdi. Bölgenin sporuna  katkı sundu. Bu başarısı Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın dikkatinden kaçmadı. Bıyık eğitim spor kulübünü Ergül'e emanet etti.

Böylelikle 2 yıl önce Darıca Belediyesi Eğitim spor kulübü serüveni başladı. Liyakata önem veren ve işi ehline teslim eden Muzaffer Bıyık'ın Ergül'e inanıp güvenmesi başarılı işleri de beraberinde getirdi.  Tesisleriyle, sporcu sayısıyla ve branşlarıyla  Darıca kısa sürede spor kentine  dönüştü. 

DARICA'NIN ÇOCUKLARINA İNANIYORUZ

Ergül'ün sporun içinden gelmesi, sporun sıkıntılarını ve ruhunu bilmesi yönettiği kitle için büyük bir şanstı. Sadece  karete ve atletizmin aktif olduğu eğitim spor kulübünde branş sayısı Ergül'le birlikte 8'e çıktı. Aldığı bayrağı 2 yılda yukarıya taşıdı. Profesyonel kadroyla daha çok branşlar açarak hedef kitleye ulaştı. 

Hüsamettin Ergül o süreci şöyle anlatıyor; ' Biz geldikten sonra atletizmi Darıca'nın öz çocuklarıyla yapmaya başladık. Darıca'nın çocuklarıyla Galatasaray, Fenerbahçe, ENKA, İstanbul Büyükşehir'i geride bırakarak şampiyon olma başarısı gösterdik. Biz kendi çocuklarımıza inanıyoruz. Onların başarıcağını biliyoruz.  Takım halinde de bireyselde de birinci olduk. Karete de Eray olimpiyat kotasında. Karete takımımız inanılmaz kuvvetli. Yaklaşık 20-25 tane Türkiye'de ve Avrupa da derece yapacak sporcularımız var.

Bu 2 branşı 8 branşa çıkardık. Muay-Thai, Boks, bilek güreşi, yüzme de başarılı sporcularımız var. Yarışmaya girebilecek 8 branşımızda toplam 420 sporcuya sahibiz.  Kağıtspor'dan sonra Kocaeli'de en fazla lisanslı sporcu sayısı bizdedir diye düşünüyorum.

HAYALLERİMİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Bu oluşumun en büyük sebebi bu işe aşık olmamız. Bu başarıların gelmesinde öncelikle Muzaffer Başkanımızın bize inanarak bu görevi vermesi. Sonrasında ise biz çocukluğumuzdaki hayalleri gerçekleştiriyor olmamızdan kaynaklanıyor. Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz bu işe aşığız başarı oradan geliyor. Bu güzellikler bizim uykularımızı kaçırıyor. Daha güzel neler yapabiliriz diye düşünüyorum. Buradaki bütün hocalarımızla hep şunu konuşuyoruz iyi sporcular yetiştirelim evet ama, önce iyi insanlar yetiştirmenin hesabını yapalım. İnsanların çocukların hayatına dokunmaya çalışalım. Çocuklar ailelerinin yanına gittiğinde sporun faydalarını görmeli. Öfke kontrolleri çok daha iyi, daha iyi besleniyorlar, daha iyi dinleniyorlar, daha sağlıklı düşünüyorlar dedirttirmemiz gerekiyor. Biz bu anlamda çok başarılı bir noktaya geldik. Ayrıca kişisel eğitim veriyoruz. Bizim için iyi sporcu sadece madalya alan değil, toplumda örnek olan sporcudur.

BİZİM İÇİN BAŞARI ÇOCUKLARIN HAYATINA DOKUNABİLMEK

Sporun bize kattıklarını çok iyi biliyoruz. Darıca bu anlamda çok şanslı. Kapalı spor salonunda alt bölümü depo olarak kullanılıyordu biz orayı spor salonu yaptık. Kurumsal bir sistem kurduk. Düzensiz bir yapı vardı biz bunu sporculardan küçük aidatlar toplayarak salonun alt kısmını baştan aşağı değiştirdik.  Salonu sabah 09.00 da açıyoruz akşam 22.00'a kadar buradaki hareket hep devam ediyor. Bizim salonumuz sürekli olarak bölge insanına hizmet ediyor.

Biz bir çocuğun hayatına dokunup kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabildiysek bu nokta da iz bırakabildiysek bizim için başarı budur.

Salon sporlarına dair bütün sorunları biliyoruz. Bizim bünyemizde olmayıp Kocaeli şampiyonu olan ve maddi durumu uygun olmayan sporcuların uçak, konaklamasını karşıladık. Bizler sahip çıkmasak o sporcular şampiyonaya gidemeyecek. Gönderdiğimiz 6 sporcunun 5'i derece yaptı. Eray'ı İstanbul Büyükşehir'den çok istediler. Adnan hoca uzun zamandır kulüp antrenörümüz. Ahde vefa kısmı var. Biz Eray'ı şamiyon oluyor diye desteklemedik. Bizim gencimiz olduğu için sahipleniyoruz. Gitmek istersen gidebilirsin dedik. Bizim niyetimiz halisti. Gitmeyi tercih etmedi. 8 branşı artırmayı hedefliyoruz. Bunları küçük bütçelerle yapıyoruz.

YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR

Ben sokağa çıktığımda benim İsmail hocama gösterdiğim saygıyı insanlar bana gösteriyor. Bu muhteşem bir duygu. Biz bu yapıyla Darıca 'da spor şehri olacağız. Atletizm pistleri, tenis kortları yapacağız. Spor yapma noktasında sınır olmayacak.

Cumhurbaşkanımızın bir toplantı da net talimatı vardı. Bütün Belediyelerde spor müdürlükleri kurulacak. Bunlara bağlı başkan yardımcılıkları kesinlikle olacak. 9-29 yaş arası bütün gençlere sporu tanıştıracağız. Bu projenin direk takipçisi olacağım. Bir Belediye başkanı tekrar aday olmak istiyorsa ilk bakacağımız şeylerden biri bu sportif yönü olacak demişti. Biz tamda bu noktadayız. Yapacağımız çok iş var. Heyecanımız, bilgi birikimimiz ve kadromuz buna müsait.  Çocuklarımız geleceğimiz anlayışıyla Darıca'yı sporun her branşında sayı ve nitelikli sporcular olarak zirveye çıkarmayı hedefliyoruz. 

KAYNAK: http://www.markavizyon.net

Editör: TE Bilisim