2021’in Kasım’ında iki adaylı olağanüstü kongre yapan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda mevcut Başkan Kadir Durmuş, güven tazelemişti. 2 Bin 713 üyenin oy kullanma hakkının olduğu kongrenin 4. olağan genel kurulunda ise mevcut Başkan Kadir Durmuş tek aday oldu. Durmuş, Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongrede açılış konuşması yapan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, “Kongremiz Kocaeli esnafına hayırlar getirsin inşallah” dedi. Başkan Kaya, kongrenin erken saate alınmasından dolayı da üyelerden özür diledi. Kongrenin divan başkanlığını Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak oy birliği ile onaylandı.

“BİR OY BİR OYDUR”

Oy kullanma işlemi sonrası konuşan Durmuş, “Hepinizi selam ve saygıyla selamlıyorum. Pazar gününüz ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Oylarınızı kullanın, bir oy bir oydur. Ne kadar oy olursa o kadar iyi olur. Güneş açıyor. Rakipsiz genel kurulumuzun grubu şu anda burada. Divanı açtık. Pazar günü olduğu için pandemi nedeniyle esnaf sanatkarlarımızın pek ilgi göstermedi. Darıca’dan ve Dilovası’ndan gelen üyelerimiz var. Buraya katılan üyelerimize çok teşekkür ediyorum, sizi sevgiyle kucaklıyorum. Oy kullanmaya geçtiğimizde katılacak olan üyelerde olacaktır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Açıklamalarını sürdüren Başkan Durmuş, “Önümüzdeki 4 yılın çok başarılı olmasını temenni ediyorum. Bu odanın kurucu başkanı benim 2007 yılında kurulduk  tapu gibi büyüde birliğimiz. Yaklaşık 3 Bin üyeye ulaştık Zemin katta Kocaeli Esnaf ve sanatkarlar Odası yeni yerinde hizmete başlamıştır. Sicil muamelat bölümü de yarından itibaren yerini yerinde hizmet vermeye devam edecek. Bu işi başardık Allah nasip ederse ilçelerde de böyle bir girişimi var. Orada da bunları başarırsak esnafımız rahat eder.  Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir ’a bizlere bu yeri kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KADİR DURMUŞ’UN YÖNETİMİ

Ali Bey Yazıcı, Kadir Bilgan, Cavit Yazıcıoğlu, Murat Baylan, Osman Pinga, Ömer Özkan, Rana Tunç, Berk Demir, Cihan Alpaslan, Davut Yaroğlu, Hikmet Sunman

DENETİM KURULU

Hakan Akman, Hakan Alkan, Osman Kayakayalı

Editör: TE Bilisim